La mostra del’Espai Carmen Thyssen del Monestir de Sant Feliu de Guíxols, que ha tancat portes el 13 d’octubre, ha rebut la visita de 23.000 persones. Sota el nom d’Iconografies. De Sorolla a Picasso i Valdés. Col.lecció Fundació Bancaixa. Col.lecció Carmen Thyssen, s’hi podien veure 46 obres de 21 autors d’un període que va des de finals del segle XIX al 2005. Aquestes xifres representen un augment de quasi 3.500 persones respecte a l’edició del passat 2018, que ja de per sí va presentar unes bones dades.
L’alcalde de Sant Feliu, Carles Motas, s’ha mostrat “molt satisfet” per les xifres i ha destacat que ha anat “molt millor que l’anterior edició, que ja de per sí va ser bona”. Motas afirma que les obres de Picasso, que han arribat en col.laboració amb la Fundació Bancaixa, “han funcionat molt bé”. L’Alcalde recorda la visita que fa uns dies va realitzar a Andorra per la inauguració de l’exposició del Museu Thyssen, on va compartir aquestes dades amb la baronessa, qui es va mostrar “molt satisfeta” per l’èxit d’aquesta col.laboració.
Des de l’Ajuntament sempre s’ha pensat en aquestes exposicions com una eina per a l’educació, i les xifres reforcen la idea: més del 20% de les visites les han fet infants i joves de diversos grups d’edat, reforçant la idea de Sant Feliu de Guíxols com a Ciutat de l’Art. Alguns hi han anat acompanyats dels seus mestres i d’altres dels seus pares, en les consolidades visites familiars.
La comissària de la mostra, Pilar Giró, recorda que les visites mestre-alumne tenen la idea de que els seus continguts puguin ser elaborats de manera molt particular segons les necessitats de cada docent i del seu grup classe.
Noves propostes com les visites guiades nocturnes i d’altres com les de maridatge de vins i caves han exhaurit les seves places ràpidament, confirmant l’èxit de totes les iniciatives que s’han engegat des de l’Espai. També han tingut molt bona assistència les visites guiades tradicionals.
D’altra banda, en els propers dies, l’Ajuntament donarà a conèixer els 5 finalistes que opten a la redacció del projecte del futur Museu Carmen Thyssen de Sant Feliu, en un concurs al qual s’han presentat 20 estudis d’arquitectura, unes xifres que mostren el gran interès per aquest projecte. El regidor de Contractació, Josep Saballs, comenta que moltes de les empreses són “de gran solvència professional amb projectes museístics reconeguts a nivell mundial i d’arreu de l’Estat”. Un cop escollits els cinc finalistes, d’aquests se’n triarà un. Un cop triat, i el projecte estigui ja redactat, es posarà a aprovació inicial i se seguirà amb l’exposició al públic. Un cop es tingui l’aprovació definitiva i se sàpiga la xifra econòmica del projecte, es traurà a licitació per la construcció.