I després

Es presenta el llibre ‘Trencadís d’invencions’ de Maria Wallace

El poemari en català es presenta a les 7 de la tarda a La Casa Irla de Sant Feliu

Compartiu aquesta història

Avui divendres a les 7 de la tarda a la Casa Irla es fa la presentació del llibre ‘Trencadís d’invencions’ de Maria Wallace.

La Maria Teresa Mir i Ros, és la poeta catalanoirlandesa Maria Wallace, de nom de ploma, el seu nom de casada. Guixolenca nascuda a la Torre Bosca, a Fenals d’Aro, la Vall d’Aro.

Durant la dura postguerra, emigra a Xile. I més tard, en tornar la família, s’instal·la a Sant Feliu de Guíxols. Però la major part de la seva vida s’ha desenvolupat a Irlanda, on viu des de fa 50 anys. La seva poesia flueix en anglès. Ha publicat dos poemaris bilingües, The second shadow/La segona ombra i El blau de la distància/The blue of distance, en la versió original i en la traduïda per ella mateixa.

Els darrers poemaris ‘Omplint de veu el buit’ i el que es presenta avui, ‘Trencadís d’invencions’, tots dos publicats per l’Editorial Libros de Aldarán, ja són únicament en català.

Per ella, escriure és un desafiament, un repte sense el qual la vida no seria res. Però també és un exercici d’enyorança, de creació, una manera d’arrelar-se per donar sentit al seu sentit de divisió. Divisió que crea fricció, i en aquesta fricció és on neixen les espurnes creatives de la Maria Wallace.

El més llegit

I després