Aquest dissabte a les 12 del migdia s’inaugura al Parc Central de Sant Feliu de Guíxols una exposició itinerant a l’aire lliure que commemora els 20 anys del Consorci de les Vies Verdes. La nostra ciutat acollirà la primera de les mostres que també passarà per una vintena de municipis de la província de Girona per on passa aquesta via.
La regidora d’Economia Local, Núria Cucharero, ens parla de la mostra que organitza la Diputació de Girona i que consistirà en diverses escultures d’acer corten.
Les Vies Verdes tenen els seus orígens en les vies de tren que creuaven el paisatge de les comarques gironines, que amb el pas del temps, van caure en desús i actualment han esdevingut camins per recórrer i gaudir de la natura i la cultura del nord-est de Catalunya. Aquestes rutes no han parat de créixer des que l’any 2003 les va començar a gestionar el Consorci de les Vies Verdes de Girona.
La via verda de Sant Feliu és principi i final de l’antic Carrilet, el traçat del qual era Olot-SFG i té un recorregut de 41,9 km. A l’arribada a la ciutat, al mar, us trobareu amb l’edifici del Tinglado, un espai on podreu contemplar la locomotora núm. 1 i un vagó de l’antic tren. Al Club Nàutic, just al davant, és el que es coneix com el Km. 0 de la Via Verda del Carrilet.
En total les Vies Verdes de Girona la formen 8 rutes: la del Ferro i del Carbó, de Ripoll a Sant Pau de Segúries; la Via Verda de Camprodon a Llanars; la de la Vall d’en Bas; la del Camí Ramader de Campdevànol; la Ruta Termal de Cassà de la Selva a Caldes de Malavella; la del Tren Petit, de Palamós a Palafrugell; la Ruta del Carrilet, d’Olot a Girona i la Ruta del Carrilet II, de Girona a Sant Feliu de Guíxols.