L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols vol posar de manifest el que considera “mala gestió del Departament d’Educació a la ciutat” per l’eliminació d’una línia de P3 a l’escola Gaziel. Malgrat que aquesta retallada ja fa mesos que es va anunciar, ara no es donen les condicions numèriques.
Al final de l’article podeu escoltar les declaracions del regidor d’Educació, Salvador Calabuig, a Ràdio Sant Feliu.
El regidor d’Educació, Salvador Calabuig creu que “amb les matriculacions que s’han produït fora de termini i que es van confirmar a la reunió de la comissió de Garanties del divendres 6 de setembre, hi ha 205 alumnes de P3 a Sant Feliu de Guíxols. Repartint aquests alumnes entre els nou grups que hi ha concedits avui, ens dóna una ràtio de més de 22 alumnes per classe (22’8). Si la ràtio per P3 fos de 22 alumnes com passa a Cassà de la Selva, Calonge o Palafrugell, a Sant Feliu correspondrien 10 aules de P3. El cas és però, que a Sant Feliu el Departament estableix una ratio de 24 o 25 alumnes, depenent dels centres”.
Davant això, l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols “exigeix un tracte igual que altres municipis” i demana, tal com va manifestar el regidor a la comissió de garanties, que es recuperi l’aula de P3 del Gaziel. Per altra part, aquest estiu l’Oficina Municipal d’Escolarització ha matriculat 56 alumnes més, 4 d’ells de P3. Això vol dir que la matrícula viva a la ciutat és important, que va augmentant i que si ara s’apliquen retallades no es podran solventar fins al curs vinent.
Des del Consistori s’afirma que Sant Feliu “és una ciutat educadora que treballa per proporcionar la millor educació per a tothom i en tots els espais i els temps de les persones. La inversió que es fa des de l’Ajuntament és important. Gestiona dues escoles bressol municipal, finança el lloguer de la nau pel graus de FP de Nàutica, gestiona la matriculació dels alumnes, tot i que la Generalitat fa anys que no abona la quantitat de 19.000 euros que es va comprometre aportar per l’Oficina Municipal d’Educació, ofereix gratuïtament les aules per al Centre de Formació d’Adults sense rebre cap compensació del Departament d’Educació i aporta més de 60.000 euros per adquirir llibres de text amb la voluntat que tothom tingui igualtat d’oportunitats per formar-se”.
La Comissió de Garanties és l’encarregada de repartir els alumnes al centres d’infantil i primària i de secundària de la ciutat. Està constituïda per l’Inspector d’Educació, les directores i directors dels centres educatius i regidor d’educació i tècnics de l’Ajuntament i del Departament d’Educació.
Hem conversat amb el regidor Salvador Calabuig i això és el que ens ha explicat: