El divendres 20 i dissabte 21 de setembre, al pati de l’Antic Hospital (c/ Hospital, 35), projecció de dos films: Els tapers de la costa i Noche de vino tinto.
18 poblacions participen enguany de la Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic, en el que es podrà veure cinquanta films de temàtica variada en trenta-cinc sessions. Aquesta mostra pretén documentar i explicar el que la etnografia ha investigat amb filmacions amateurs antigues, documentals i pel·lícules de ficció que mostren les formes de vida que es donen a la societat.
Divendres 20 de setembre a les 19h al pati de l’Antic Hospital.
Els tapers de la costa
Dirigit, escrit, fotografiat i muntat l’any 1937 per Ramon Biadiu, el documental recull, sota una locució de Ramon Martori, imatges de la indústria dels taps de suro de Sant Feliu de Guíxols. Presenta tot el procés de creació d’un tap de suro (manufactura, blanquejat, selecció, tallat, classificació i posterior envasat). El film acaba presentant la tecnologia amb la qual es realitzaven els taps.
Dissabte 21 de setembre a les 19h al pati de l’Antic Hospital.
Noche de vino tinto
Es tracta d’una pel·lícula del director hispano-portuguès José Maria Nunes. L’estil rupturista de la cinta és coherent amb la forma de treballar de Nunes, que va formar part del moviment conegut com l’Escola de Barcelona. Noche de vino tinto forma part de la llista dels bàsics de cinema català.
El film mostra dos personatges que es coneixen de nit i recorren la ciutat de Barcelona a la recerca de bars i, alhora, d’ells mateixos. Les localitzacions se situen, principalment, en els ambients nocturns d’una Barcelona ja desapareguda, la dels anys 60.