I després

La Federació de Confraries de Pescadors es reuneix a Sant Feliu de Guíxols en una jornada d’anàlisi del sector pesquer de Girona

El passat dissabte 14 de setembre, la Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Girona va organitzar una jornada al port de Sant Feliu de Guíxols sota el nom d’Anàlisi del sector pesquer gironí.

Compartiu aquesta història

El passat dissabte 14 de setembre, la Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Girona va organitzar una jornada al port de Sant Feliu de Guíxols sota el nom d’Anàlisi del sector pesquer gironí.

L’acte va estar introduït per l’alcalde de la Ciutat, Carles Motas, i el president de la Confraria de Sant Feliu, Carmelo Martínez. També hi va assistir el primer tinent d’alcalde, Josep M. Muñoz. Motas va mostrar la seva satisfacció perquè aquesta jornada, “tant important” dins el sector pesquer de la comarca, tingués lloc a Sant Feliu.

En la jornada es van tractar assumptes com l’actual situació de les confraries i les noves normatives. Segons el president de la Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Girona, Toni Abad, “un any després de la posada en marxa del Decret de governança de la pesca professional a Catalunya, els pescadors gironins es mostren satisfets del seu procés d’implantació, que els ha permès per primera vegada seure a la mateixa taula de presa de decisions juntament amb l’administració, la societat científica i la societat civil”.

A l’acte hi van assistir l’alcalde de Sant Feliu, Carles Motas, i el primer tinent d’alcalde, Josep M. Muñoz. A la imatge, acompanyats de diversos dels ponents de la jornada.

 

Per la seva banda, el Director General de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat, Sergi Tudela, va destacar “la capacitat d’emprenedoria dels pescadors catalans” i va emplaçar a les confraries gironines a “seguir treballant en aquest model pesquer que persegueix el rendiment màxim sostenible a través de la incorporació de mecanismes innovadors, i basat en el control de l’esforç pesquer de manera sostenible amb el medi marí”.

Una iniciativa que es vol implementar a les confraries de pescadors gironines, amb l’objectiu de garantir que l’activitat sigui sostenible des del punt de vista mediambiental, econòmic i social, és la unificació de les caixes que s’utilitzen per posar el peix. Aquesta acció facilita als compradors el retorn dels envasos i reforça la imatge de marca, segons van explicar Carmelo Martínez, patró major de la confraria de Sant Feliu, i Lluís Sureda, de la de l’Escala.

Un dels instruments per augmentar la competitivitat del sector pesquer i garantir la sostenibilitat dels ecosistemes i els recursos marins és el Grup d’Acció Local Pesquer de la Costa Brava —GALP—, una entitat públicoprivada liderada pel sector pesquer gironí a través de les Confraries i la Federació Territorial de Girona. La seva gerent, Anna Masdeu, va destacar el paper de l’associació en l’execució de projectes estratègics pel sector, “en una clara aposta per desenvolupar al litoral de la Costa Brava unes activitats econòmiques sostenibles i compromeses amb la protecció i conservació de la biodiversitat i el patrimoni natural”.

El més llegit

I després