L’Escola de Música de Sant Feliu i el consistori de la ciutat organitzen el Guíxols Music at Home, una iniciativa dirigida a tots els músics de Sant Feliu de Guíxols, a qui es convida a interpretar de manera col·lectiva el ‘hit’ de Txarango Quan tot s’enlaira. L’objectiu final és publicar un ‘vídeo-collage’ amb totes les aportacions musicals a la peça.
El director de l’Escola de Música, Luís González, ha arranjat el tema perquè l’estructura conjunta tingui coherència i cohesió. Més a baix, en aquesta mateixa publicació, trobareu tot el material de què requeriu per sumar-vos a la iniciativa: arxiu d’àudio que exerceix de guia, partitures i lletra de la cançó. Seguir la pista guia (amb auriculars) és essencial perquè els tempos de totes les filmacions quadrin els uns amb els altres. Altrament, també podeu gravar-vos fent servir la cançó original de referència, per bé que l’arranjament està confeccionat a la mateixa velocitat.
Un altre aspecte important que heu de saber és que la base de la cançó ja està elaborada; per tant, no calen més pistes de piano, ni baix ni bateria, ja que afegir-ne més podria implicar una saturació del so. En canvi, aquí teniu una llista de tots els instruments que es poden aportar al projecte:
-Veu (cant)
-Flauta
-Clarinet
-Saxofon
-Trombó
-Violí
-Viola
-Violoncel
-Ukelele
-Guitarra
-Percussió
Els vídeos s’han d’enregistrar en horitzontal i han de tenir la durada de tota la peça, per més que se’n vulgui interpretar només un fragment. Teniu temps per enviar la vostra interpretació fins al proper 6 de maig de 2020, per bé que el resultat final es vol fer públic el cap de setmana del 8 de maig, aprofitant els últims dies del Guíxols Flors at Home.
La regidora d’Esdeveniments de Ciutat del consistori ganxó, Núria Cucharero, comenta que “la cultura està sent una bona via d’escapament per a aquest confinament”. “Sant Feliu de Guíxols és una ciutat rica en art i cultura: no podíem deixar passar aquesta oportunitat per als músics”, ha comentat la mateixa edil. L’acció col·lectiva es presentarà el proper 8 de maig “per donar per acabada la setmana dedicada a les flors i per inundar les xarxes de la música dels artistes guixolencs i guixolenques”, ha conclòs Cucharero.
El projecte ja està en marxa i es poden fer arribar els vídeos a través de WhatsApp al 609 76 39 15 i al correu electrònic guixolscomunicacio@gmail.com. De fet, es recomana fer-ho a través de l’email perquè la peça que envieu no perdi qualitat.
A través d’aquesta iniciativa, Sant Feliu de Guíxols tornarà a mostrar, un cop més, la seva faceta cultural. I amb una cançó que convida a l’optimisme ara que el necessitem més que mai.
Material per a la gravació
-> Pista guia. És la peça interpretada amb piano. De fons hi sona un metrònom que marca el ritme al qual s’ha d’enregistrar la cançó.
-> Lletra. És important ajustar-s’hi i limitar-se a les estructures que marca la cançó original.
-> Melodia. Partitura de la lletra cantada.
-> Partitures per a instruments (per separat). N’hi ha per a flauta, clarinet, saxòfon alt, trombó, violí (dues veus), viola i violoncel.