El passat dijous, 23 de març es va celebrar al Monestir de Sant Feliu de Guíxols una xerrada organitzada per l’Associació d’Apartaments Turístics (ATA), destinada a conscienciar a propietaris i gestors d’apartaments i habitatges d’ús turístic, i a totes les persones interessades, de la necessitat de tenir-los legalitzats.
Des de l’ATA es va marcar com a prioritat “la lluita contra d’intrusisme amb la intenció d’aconseguir el màxim d’apartaments turístics regularitzats a les comarques gironines”. A la primera sessió, que va anar a càrrec de la gerent de l’ATA, Àngela Galceran, hi varen assistir unes cinquanta persones i es va comptar amb l’assistència del regidor de Turisme de Sant Feliu de Guíxols, Salvador Calabuig. El programa de les jornades s’allargarà fins el maig.
En aquestes sessions s’explica perquè s’han de regularitzar els apartaments turístics, com ho han de fer els seus propietaris o gestors, quins requisits es necessiten, quines obligacions els comporta i beneficis, la categorització i quines són les sancions per als apartaments que no estiguin inscrits en el registre de Turisme de Catalunya. També s’explica quin procediment s’ha de seguir per denunciar un apartament il·legal.
Segons les darreres dades de la guia oficial d’establiments turístics de la Generalitat, a la demarcació hi ha 25.758 apartaments inscrits, una xifra que representa el 44% del total de Catalunya (56.651). A la Costa Brava n’hi ha 23.691 ( representen el 92% del total de la demarcació). Del total de la Costa Brava, 9.604 estan legalitzats al Baix Empordà essent la comarca amb més apartaments turístics inscrits, el concret el 40%. I a Sant Feliu de Guíxols hi ha 677 apartaments inscrits que representen el 7% del total de la comarca.