I després

CONGRÉS SOBRE HISTÒRIA DE LA MEDICINA A SFG

Compartiu aquesta història

Sant Feliu de Guíxols va acollir la setmana passada, el XVII Congrés de la Sociedad Española de Historia de la Medicina, amb l’assistència de més d’un centenar d’investigadors, professors i gestors de centres que varen debatre i exposar els resultats de recerques i accions sota el títol de “Repensar la disciplina: present i futur de la història de la medicina. Patrimoni, Comunicació, Docència i Investigació de la Història de la Ciència”.

En l’obertura del Congrés hi va participar Maria Isabel Porras, presidenta de la Sociedad Española de Historia de la Medicina, Alfons Zarzoso, president de l’organització del Congrés, el Dr. Joan San, degà de la Facultat de Medicina de la Universitat de Girona; el Dr. Miquel Carreras, gerent de la Regió Sanitària Girona del CatSalut de la Generalitat de Catalunya, i Carles Motas, alcalde de Sant Feliu de Guíxols.

Un dels objectius de la història de la medicina i del propi congrés, en paraules del Dr. Joan San, fou el d’aprofundir en els futurs professionals de la medicina perquè tinguin en compte uns valors més culturals que no tant els només tecnològics, ara per ara majoritaris en la formació. El gerent de la Regió Sanitària Girona va ressaltar l’aposta que des de la Vall d’Aro i de Sant Feliu de Guíxols s’han vingut fent per difondre la història vinculada a les ciències de la salut a través del Museu, i que aquest Congrés posa de relleu una oferta museística única a nivell de Catalunya. Maria Isbel Porras va destacar la coincidència entre els plantejaments exposats des de la Facultat de Medicina de Girona i els objectius de la pròpia Societat.

Les foren impartides per diferents professionals, i el Congrés va esdevenir el punt d’encontre d’historiadors, metges, antropòlegs i gestors de patrimoni.

Dins de les sessions del Congrés, n’hi havia d’específiques i es va tractar el tema de la medicina popular i la seva difusió a través d’exposicions i centres, amb participació de diferents centres catalans que formen part de l’Observatori d’Etnologia de Catalunya, com són els museus de Ripoll i de les Trementinaires, a part del de Sant Feliu.

El més llegit

I després