Mossos d’Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient de Girona (URMA) van dur a terme dues actuacions policials fent funcions de prevenció com a inspectors de pesca on van sancionar dos pescadors.
La primera de les actuacions, el passat 31 de maig, efectius d’aquesta unitat especialitzada en medi ambient va inspeccionar una embarcació d’un pescador professional de corall vermell al port de Roses. Dins l’embarcació els agents van localitzar un torpede (scooter submarí), instrument que es fa servir per desplaçar-se per sota l’aigua de manera més ràpida. El fet de portar qualsevol tipus d’estri mecànic que ajudi a facilitar la recol·lecció del corall vermell està prohibit. Per aquests motius els mossos van denunciar al pescador per portar dins l’embarcació un aparell prohibit i el van comissar.
La segona de les actuacions, el passat 16 de juny, va tenir lloc a la població de Palamós, quan efectius d’aquesta unitat, també en el marc de fer funcions de prevenció com a inspectors de pesca, van fer una inspecció dins una embarcació d’un pescador professional de corall vermell al port de Palamós. En el marc de la inspecció els agents es van trobar dins la barca quatre gibrells plens d’equinoderms de la classe holothuroidea, també coneguts com cogombres de mar, de diferents classes i mides.
En fer les comprovacions pertinents, va resultar que aquests cogombres havien estat pescats i extrets del mar sense permís administratiu amb un equip de respiració a una fondària de 15-20 metres i llançant-se a l’aigua des d’una embarcació. Aquesta pràctica està totalment prohibida, de manera que els mossos van denunciar al pescador per una infracció de la Llei de pesca 2/2010.
El total l’home portava dins del vaixell 70,80 quilograms d’holotúries. A més, al pescador denunciat se li va localitzar 19,30 quilograms més de captures d’altres dies, que tenia guardats al magatzem del port; per tant el pes total de les captures il·legals ascendia a 90,1 quilograms. Aquesta actuació està emmarcada dins l’acord de col·laboració entre la Direcció General de Pesca i Afers Marítims del Departament d’Agricultura i la Direcció General de la Policia amb l’objectiu d’optimitzar la lluita contra la pesca i la marisqueria il·legal a Catalunya.