Des del passat divendres, 1 de desembre, la campanya “Temps d’Uriços”, va agafar el relleu del Ganxotapes de Tardor, que anualment organitza l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols fins el 28 de febrer i que compta amb 23 restaurants i bars adherits.
En els Jardins Juli Garreta s’hi celebrarà el dia 27 de gener a les 11 del matí, l’uriçada popular com a acte central del certamen, on s’hi ofereix, al preu de 6 euros, una degustació de mitja dotzena d’uriços, una llesca de pa i una copa de cava o de vi oferta per Ca l’Àngel i Grup Oliveda.
En passades edicions les existències d’uriços es varen esgotar en poc més d’una hora i enguany es preveuen 300 racions (1.800 unitats) per satisfer la demanda d’aquest gustós equinoderm tant apreciat a la nostra taula, tant cru com elaborat amb deliciosos farcits pels gastrònoms locals.
Aquest invertebrat anomenat garota, garoina, eriçó de mar, paparinell o bogamarí, es va decidir que a Sant Feliu es denominaria tal i com el fem sonar: “uriç” i amb aquest nom es va activar la campanya per diferenciar-la d’altres que es porten a terme en altres punts de la comarca.
La relació d’establiments adherits és la següent: Beach Club, Cal Campaner, Can Toni Covas, Casino Guixolenc, Cau del pescador, Chic Hostal Bar-Restaurant, Eldorado mar, El Ginjoler, El Tinglado Bar Restaurant, Hot-Dog, La Cava, La Pansa, La Proa, L’infern, Marabú, Maria Rosa, Nit i Dia, Nou Casino la Constància, Sa Marinada, Sant Pol Hotel Restaurant, Temp’s, Villa Laura i Voramar