I després

ACTE DE RECONEIXEMENT AL LLEGAT DE MANUEL Mª BOSCH PUIG

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols celebrarà un acte de reconeixement al llegat testamentari de Manuel Maria Bosch Puig (Barcelona, 1947 – Sant Feliu de Guíxols, 2015), que tindrà lloc el proper dissabte 27 de gener a les dotze del migdia, a la Sala Abat Panyelles (Monestir, planta 4, Sant Feliu de Guíxols).

L’acte es durà a terme en presència dels hereus de confiança de Manuel M Bosch i es presentarà el contingut de l’important llegat documental i artístic que el conciutadà ha cedit generosament a la ciutat. Així mateix, es formalitzarà la donació mitjançant la signatura dels documents per part de l’alcalde, Carles Motas, i del representant dels hereus de confiança. En acabar, els assistents podran veure les escultures Corberó objecte de la donació, que seran exposades a la primera planta del monestir.

El Sr. Bosch passava llargues temporades a la ciutat de Sant Feliu de Guíxols, on hi tenia arrels familiars atès que estava emparentat per línia materna amb els Batet i els Casas, dues de les nissagues de la burgesia guixolenca més rellevants de finals del segle XIX i principis del segle XX.

L’avi del Sr. Bosch, Bernat Puig Buscó, fou un dels primers enginyers industrials que treballà en la línia del ferrocarril de Sant Feliu de Guíxols a Girona. Puig contragué matrimoni amb Consuelo Batet Camps, filla de l’industrial surer guixolenc Josep Batet. Per altra banda, el Sr. Bosch també era nebot no carnal d’Antoni Casas Maury, descendent de l’hisendat i industrial, també guixolenc, Joan Casas Arxer.

Pocs mesos abans de la seva mort, el Sr. Bosch començà a col·laborar desinteressadament amb l’Arxiu Municipal cedint algunes fotografies del seu fons familiar. La seva mort inesperada estroncà aquesta relació. L’Ajuntament vol agrair als seus hereus de confiança la predisposició que van mostrar en tot moment perquè el llegat documental del Sr. Bosch es conservés a l’Arxiu Municipal, conscients del valor històric i cultural que tenia per a Sant Feliu.

El fons documental abasta des de mitjan segle XIX fins a la primera meitat del segle XX i comprèn documentació notarial, partitures, correspondència i, sobretot, fotografies de la burgesia de la dècada de 1920 realitzades per Antoni Casas Maury.

De la mateixa manera, la ciutat va rebre algunes obres d’art del seu important fons personal corresponents al darrer terç del segle XX: un oli sobre tela de 1977 de Josep Albertí Corominas, un oli sobre tela de saca de cap a 1980 del conciutadà Xavier Ruscalleda Miranda i un conjunt escultòric realitzat per Xavier Corberó.

A banda del llegat cedit a Sant Feliu de Guíxols, el seu patrimoni s’ha destinat a nombroses entitats públiques amb finalitats culturals o socials com el MNAC, el MACBA i el Museu Federic MARES, entre moltes d’altres.

El més llegit

I després