Avui és el dia mundial de la ràdio, aquest meravellós invent que va ajudar a canviar la societat a través de la informació, l’entreteniment i la companyia, un calaix de sastre on hi caben les emocions, els somriures, les tristors, en definitiva l’altaveu de la mateixa vida que revisa allò que passa al món, al país, al municipi, al barri…
Disposar d’una emissora de ràdio local és un petit luxe que Sant Feliu es pot permetre des de l’any 1980, en què un grup de joves la varem fundar com a emissora lliure independent pels volts de la Setmana Santa, fruit de la fusió de dues emissores que coincidien a la ciutat com eren Ràdio Ferrerito i Ràdio Juriola.
Aquesta va ser la segona ràdio lliure independent de Catalunya que va començar a fer les seves emissions en freqüència modulada. Una programació basada en l’espontaneïtat però amb continguts d’interès va disparar les vendes d’aparells a les botigues del municipi, com ara la l’Ergiond o Comercial Evara, per tal de poder escoltar “aquells nois” que iniciaven el que semblava una aventura efímera i que en els fonaments que posaven en aquells moments s’hi construiria una de les més importants escoles de ràdio de Catalunya, a més d’una de les emissores amb una trajectòria més regular del país.
Amb els anys es va formar un nombrós equip que s’anava professionalitzant i emissores de ràdio i cadenes de televisió es nodrien dels que més anaven destacant, la qual cosa permetia obrir-se pas a nous elements al temps que aquesta demanda estimulava els qui s’incorporaven. Ràdio Sant Feliu va crear un estil propi que va permetre que diverses poblacions de la comarca obrissin, anys més tard, les seves pròpies emissores calcant la mateixa línia i tenint com a impulsors membres formats a RSF.
La fidelitat dels oients i els índexs d’audiència sempre han estat òptims i la recepta l’hem basat en una fórmula pensada per a persones de totes les edats, complementada amb informatius locals i generals (aquests darrers en connexió amb Catalunya Informació), cobertura de diversos esdeveniments que es produeixen com plens municipals, debats, conteses electorals, fires, programes de participació ciutadana com “Línia amb l’alcalde” i més de 15.000 serveis públics en format de falca totalment gratuïts on es divulguen les activitats de les entitats, associacions i àrees municipals.
Ràdio Sant Feliu ha arribat a aquests 38 anys, amb capçalera municipal des de l’any 1991, amb la complicitat dels comerciants de la ciutat al temps que han tingut a l’abast un mitjà molt seguit per anunciar la seva oferta i els seus productes.
El nostre equip és molt petit i els reptes molt grans, ja que les noves tecnologies estan revolucionant també la ràdio i hem hagut de multiplicar esforços per estar també presents en els vostres dispositius informàtics i telefònics.
Tot evoluciona vertiginosament i la ràdio, aquella vella amiga que molts enterraven amb l’arribada de la imatge, ha sobreviscut a tots els pronòstics, s’ha posat al dia i és més necessària i seguida que mai.
Avui és el dia mundial de la ràdio, dels qui la fem i dels qui l’escolteu, per tant, cal que ens felicitem tots plegats. Gràcies per la vostra fidelitat.
Vídeo dels 30 anys: https://www.youtube.com/watch?v=8LCbz78mTuM