I després

3 NOTÍCIES, 3 IMATGES DEL BE

Compartiu aquesta història

POTENCIARAN LA RUTA CRISTINENCA DEL BALCÀ
L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro i la Universitat de Girona (UdG), amb suport d’alumnes dels màsters de Patrimoni, treballaran plegats en els pròxims mesos per donar valor a la ruta natural i cultural del Balcà, un itinerari circular que discorre pels entorns del curs mitjà del riu Ridaura i que amaga diversos elements d’interès patrimonial.

El consistori i la universitat han signat un conveni que estableix un seguit d’accions. La primera, a càrrec del projecte elaborat per l’estudiant Albert Vidal, és la remodelació de l’itinerari de descoberta, amb la renovació d’elements informatius que permeten interpretar alguns dels arbres singulars del tram inicial –com ara les tres tipologies de Quercus, alzines, roures i sureres de grans dimensions, i també un pi monumental–, però, a banda, volen fer lluir altres elements que testimonien la petja humana al llarg dels segles, com ara el patrimoni hidràulic vinculat al Ridaura i altres cursos afluents de la conca.
Més informació.

 

CONSELLS PER CONTROLAR LA PROCESSIONÀRIA
La processionària del pi és una de les plagues més importants d’aquesta època de l’any als boscos de tot Catalunya. Els canvis climatològics que estan provocant una tendència a hiverns temperats i primaveres poc plujoses n’afavoreix el desenvolupament de la seva població. També la introducció d’espècies de pi foranies i la transformació de grans masses forestals en petites pinedes han ajudat darrerament a l’extensió de la plaga. Les erugues formen les bosses a l’hivern, es mengen les fulles i afebleixen i disminueixen el creixement dels pins i alhora els fa vulnerables a altres tipus d’invasions.

La regidoria de Serveis Municipals L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro en el fa el control en els espais públics -parcs infantils, escoles o zones verdes- i alhora ofereix consell i recomanacions per als exemplars de pi afectats en jardins i boscos particulars. Tingueu present que tant les erugues com les bosses estan protegides per pèls urticants que poden provocar fortes reaccions al·lèrgiques tant a persones com a animals.

S’aconsella extirpar les bosses tallant la branca just a sota la bossa i cremar-les (hi ha models de tisores amb perxa de 3 i 4 metres). També s’hi poden posar barreres físiques, per exemple un con o collarí de plàstic semirígid al voltant del tronc a una alçada mínima d’1’5 metres, per interrompre el descens de les erugues, que acaben morint d’inanició a l’interior del con, o bé aplicar-hi un insecticida o omplir-lo de terra per propiciar-ne el seu soterrament. Més informació.

 

FECOTUR SIGNA UN CONVENI AMB DIFERENTS ENTITATS SOCIALS DE PALAMÓS
L’Asssociació per al Foment Empresarial del Comerç i el Turisme de Palamós (Fecotur), ha signat recentment un conveni de col·laboració amb la Fundació Vimar. Sota el lema “Compro, per tant ajudo”, l’associació de comerciants de Palamós destinarà una part de l’import recaptat en les diferents fires i activitats realitzades al llarg de l’any, a entitats socials. Les fires “Forastoc” (març), “PalamóSwing” (juny) i “Terra de Pirates” (setembre), destinaran una part de les compres realitzades a projectes de caire social. Enguany i com a novetat, la campanya gastronòmica “De nit + que plats a Palamós”, destinarà un euro de cada menú a les mateixes entitats socials, en aquest cas sota el lema “Sopo, per tant ajudo”. Recordem que altres anys, les entitats beneficiàries han estat la Fundació Pasqual Maragall, la Fundació Oncolliga Girona o la Fundació Josep Carreras. La intenció de Fecotur és anar ampliant aquest gruix d’entitats socials, que treballen diàriament pel benestar de les persones més vulnerables.

El més llegit

I després