El proper dijous, 22 de març, ha estat declarat per les Nacions Unides com a Dia Mundial de l’Aigua, motiu pel qual l’Àrea de Medi Ambient de Creu Roja Joventut ha tramès el següent comunicat als mitjans:
“L’Aigua és un dels recursos naturals que existeix sobre el nostre planeta. El nostre planeta conté un 79% d’aigua, de la qual només un 3% és aigua dolça. L’aigua és fonamental per a la vida, si alterem la seva qualitat natural o propietats es transforma en inadequada per al consum i destrueix el medi vital dels éssers vius.
Degut als diferents processos tecnològics, la desforestació, els canvis climàtics,…, cada cop tenim menys aigua a la disposició de les persones, i cal recordar que l’aigua és un bé escàs.
Adoptant hàbits respectuosos amb el Medi Ambient i el nostre entorn, ajudem a conservar i salvar els nostres mars i oceans, en definitiva, …, la nostra VIDA, el nostre PLANETA.
-Entre tots i totes, caldria conscienciar-nos en reduir el malbaratament de l’Aigua, i entendre que és un recurs vital per a la nostra supervivència.
-Cal tenir en compte que, aquest hivern passat no ha plogut massa, per tant, si no volem que a l’estiu hi hagin restriccions d’aigua, seria convenient fer un bon ús de l’aigua.
-Des de l’àrea de Medi Ambient de Creu Roja Joventut, volem aportar algunes propostes per dur a terme a nivell domèstic:
-Tancar l’aixeta quan ens rentem les dents (estalviarem 12 litres d’aigua).
-Dutxar-se enlloc de banyar-se (estalviem 300 litres d’aigua, ens podríem dutxar 10 vegades enlloc de banyar-nos una vegada).
-Tancar l’aixeta quan ens ensabonem a la dutxa, rentem les mans, rentem plats,…
-Instal·lar dosificadors a les aixetes, ens aporten la mateixa sensació d’aigua, però amb menys aigua i a més pressió (estalviem fins una 75% de l’aigua utilitzada normalment).
-Evitar les fuites i les aixetes que degoten (estalviarem fins a 30 litres d’aigua al dia).
-No utilitzar el wàter com a paperera (Llences 10 litres d’aigua per buidar una cisterna).
-Col·locar una o dues ampolles plenes a l’interior de la cisterna del wàter, aconseguirem reduir a la meitat el volum d’aigua llençada.
-Regar les plantes o el jardí al matí ben d’hora o al vespre.
-Utilitzar la rentadora i el rentavaixelles a plena capacitat (estalviarem aigua i electricitat).
-Utilitzar productes biodegradables com a detergents, sabó,…, (reduïm els tractaments a les depuradores).
ENTRE TOTS I TOTES PODEM CONSERVAR ELS NOSTRES MARS I OCEANS !!!
Que tots tinguem aigua també depèn de tu !!!”