Fa unes setmanes anunciàvem que Josep Melcior Muñoz encapçalarà la candidatura del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i hem tingut l’ocasió d’entrevistar-lo per tal de comentar diverses qüestions com la seva decisió d’optar a l’alcaldia després de les eleccions del mes de maig. Muñoz declarava que “ve donada perquè un grup de persones m’han proposat aquesta opció que s’ajunta amb la voluntat pròpia d’intentar tirar endavant un projecte de ciutat que ja fa molts anys que s’està construint en nom del PSC”.
Li exposàvem com afronta l’anunci de diversos membres del grup municipal de marxar a altres formacions i contestava que “ara el que em preocupa és aconseguir el màxim de suport possible a la futura candidatura i hem de parlar am tots els que avui estan sota les sigles del nostre partit per veure quina serà la futura candidatura. Jo realment crec que a aquelles persones que volen marxar se’ls ha de reconèixer el servei que han realitzat a la ciutat i fins i tot al partit, i hem de treballar en el progrés de la candidatura que em tocarà encapçalar”.
Sobre el present i futur del municipi comentava que “el que cal valorar és on volem veure la ciutat d’aquí deu o vint anys. Penso que des de començaments d’aquest segle s’han fet progressos, quan vivíem un moment econòmic extraordinari, però també estem patint la crisi més extraordinària de la nostra història més recent. Per tant, són dos moments que es contradiuen i que han frenat l’evolució envers una ciutat més justa i solidària, on l’ocupació sigui una prioritat i on tots aquells que viuen i encara hi treballen se sentin orgullosos de Sant Feliu”.
El partit l’ha recuperat després de molts anys i volíem saber si pensa repescar algun altre company de l’època de l’alcalde Antoni Juanals: “Evidentment no puc negar que un ja té un currículum en el món de la política i de ser tècnic també en aquest àmbit però també crec que si un ha estat en permanent formació i alerta, el concepte històric l’hem de regularitzar. El meu projecte va molt més enllà de recuperar persones que realment són molt vàlides per tornar a participar en el projecte de ciutat i, naturalment, incorporarem a les noves generacions. Sant Feliu té a dia d’avui una mitjana d’edat de quaranta anys i els que participàvem en anteriors projectes superem aquesta edat.
Finalment li plantejàvem si estava disposat a continuar fent pactes i afirmava que “les majories absolutes són un element que pertany a la prehistòria i el que cal és ser atent a les possibilitats d’estendre el treball de pacte amb qui comparteixi unes línies bàsiques per configurar aquest horitzó per a un Sant Feliu molt més just i solidari”.