El diari El Punt Avui publica aquest dijous una entrevista al candidat de CiU: “Joan Alfons Albó aspira a la reelecció després del seu retorn a l’alcaldia ganxona, amb un acord inversemblant el 2011amb el PSC. El candidat convergent compagina la campanya amb l’alcaldia, una posició des de la qual qüestiona que algunes de les propostes que fan altres grups siguin realitzables.
Quines diferències troba entre les dues etapes en què ha estat alcalde?
La més gran és que ara t’assabentes de les coses que no funcionen amb rapidesa, per les xarxes socials o el correu electrònic. I rebem més avisos per treballar millor i amb la visió i la implicació de més persones. La segona, que més que mai hem hagut de fer la feina amb recursos propis i argumentar millor cada inversió.
Què han prioritzat?
Ens hem centrat a crear les millors condicions per afavorir l’activitat econòmica. I d’una manera transversal: urbanística, per desencallar els hotels Anlló i altres ampliacions; cultural, amb les exposicions Thyssen; de promoció, amb les marques turístiques, o d’esports, amb la via ferrada o esdeveniments com la Trailwalker.
Com veu la campanya?
Treballant a l’Ajuntament fins al darrer dia. És la millor manera de fer campanya. Fugim dels actes multitudinaris i anem més a les petites trobades, en què la gent exposa inquietuds, idees i moltes preguntes. Però no volem gastar gaires energies en el cos a cos amb els altres partits.
Què destacaria del programa?
Va en la mateixa línia d’aquest mandat, de mantenir els serveis, davant les retallades; continuar facilitant la creació de noves places hoteleres, guanyar visitants i afavorir que es creïn llocs de treball. I tot això sense deixar enrere els veïns que més ho necessiten, per edat, salut, singularitat o, senzillament, perquè no tenen feina i la conjuntura és precària.
Però si ha de triar alguna proposta concreta…
N’hi ha moltes d’importants. Fer el nou aparcament al passeig ho és i ja tenim feina avançada; preparar el concurs per al nou contracte de neteja és cabdal; acabar de cobrir la riera de Tueda; concertar més places geriàtriques amb la Generalitat; fer exposicions tot l’any a l’espai Carmen Thyssen o rebaixar l’IBI i articular ajuts per als negocis nous i també per als que ja funcionen.
Altres grups volen reactivar el projecte del Museu Thyssen, més enllà de les exposicions…
Les exposicions i prou han portat 100.000 persones a Sant Feliu els tres darrers estius. I per ara, a més de les mostres pròpies en volem portar d’altres de produïdes, per exemple, pel Museu Carmen Thyssen de Màlaga. Abans d’iniciar grans obres, que ningú sap com pagarem, hem d’aprofitar el que tenim. Crec que és prioritari, per exemple, crear aparcament i aprofitar per a altres usos les naus de l’antiga Agglotap, que ja són nostres. I parlar de fer el Museu Thyssen, ara mateix, sabent que depèn d’altres administracions, és enganyar la població.
Respecte a l’aparcament del passeig, sembla que ara tothom vol una consulta…
Al passeig cal treure cotxes de la superfície. I l’opció del passeig dels Guíxols no afecta l’arbrat i és una oportunitat de fer créixer els jardins de Juli Garreta cap al mar i la zona del Salvament. La manca d’aparcament actual és dissuasiva per atraure visitants. I evidentment ha d’anar lligada a més aparcament gratuït en superfície i una solució als accessos del port.
Com veu el desenllaç de la liquidació del llegat dels Anlló?
De seguida que vam arribar al govern ens hi vam posar. Vam anar a veure els responsables de Patrimoni de la Generalitat i amb les modificacions urbanístiques hem aconseguit que el sòl sigui més atractiu per als inversors. Penso que la nostra feina ha permès un ressorgiment del sector hoteler a la ciutat. Es podria haver fet fa 5 o 10 anys, però ha estat ara.
Alcalde i veterinari a jornada completa
Les jornades de Joan Alfons Albó voregen la hiperactivitat. Sol arribar al despatx de l’alcaldia de bon matí –sovint ho testimonia amb la foto de rigor de la badia ganxona a trenc d’alba– i quan plega, cap a l’hora de dinar, sol encadenar la dedicació pública amb la feina privada a la seva clínica veterinària. Poc amant dels actes públics, domina la distància curta. Cada dia atén veïns al despatx, pel Facebook i des de fa més d’un any també rep visites un matí a la setmana al centre cívic de Vilartagues”.