L’Àrea de Medi Ambient de Creu Roja Sant Feliu Vall d’Aro ha enviat un escrit als mitjans en el qual apunten que “el dia 22 de Març ha estat declarat per les Nacions Unides com a Dia Mundial de l’Aigua.
L’Aigua és un dels recursos naturals que existeix sobre el nostre planeta. El nostre planeta conté un 79% d’aigua, de la qual només un 3% és aigua dolça. L’aigua és fonamental per a la vida, si alterem la seva qualitat natural o propietats es transforma en inadequada per al consum i destrueix el medi vital dels éssers vius.
Degut als diferents processos tecnològics, la desforestació, els canvis climàtics,…, cada cop tenim menys aigua a la disposició de les persones, i cal recordar que l’aigua és un bé escàs.
Adoptant hàbits respectuosos amb el Medi Ambient i el nostre entorn, ajudem a conservar i salvar els nostres mars i oceans, en definitiva, …, la nostra VIDA, el nostre PLANETA.
Entre tots i totes, caldria conscienciar-nos en reduir el malbaratament de l’Aigua, i entendre que és un recurs vital per a la nostra supervivència.
Cal tenir en compte que, aquest hivern passat no ha plogut massa, per tant, si no volem que a l’estiu hi hagin restriccions d’aigua, seria convenient fer un bon ús de l’aigua.
Des de l’àrea de Medi Ambient de Creu Roja Joventut, volem aportar algunes propostes per dur a terme a nivell domèstic:
Tancar l’aixeta quan ens rentem les dents (estalviarem 12 litres d’aigua).
Dutxar-se enlloc de banyar-se (estalviem 300 litres d’aigua, ens podríem dutxar 10 vegades enlloc de banyar-nos una vegada).
Tancar l’aixeta quan ens ensabonem a la dutxa, rentem les mans, rentem plats,…
Instal·lar dosificadors a les aixetes, ens aporten la mateixa sensació d’aigua, però amb menys aigua i a més pressió (estalviem fins una 75% de l’aigua utilitzada normalment).
Evitar les fuites i les aixetes que degoten (estalviarem fins a 30 litres d’aigua al dia).
No utilitzar el wàter com a paperera (Llences 10 litres d’aigua per buidar una cisterna).
Col·locar una o dues ampolles plenes a l’interior de la cisterna del wàter, aconseguirem reduir a la meitat el volum d’aigua llençada.
Regar les plantes o el jardí al matí ben d’hora o al vespre.
Utilitzar la rentadora i el rentavaixelles a plena capacitat (estalviarem aigua i electricitat).
Utilitzar productes biodegradables com a detergents, sabó,…, (reduïm els tractaments a les depuradores).
Entre tots i totes podem conservar els nostres mars i oceans!
Que tots tinguem aigua també depèn de tu !”
Àrea de Medi Ambient/Creu Roja Joventut