I després

IV SEMINARI DE CERÀMICA NEGRA

Compartiu aquesta història

El divendres 6 de maig, a les 10.30 h. al Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols, va tenir lloc l’acte de cloenda del IV Seminari de ceràmica negra, coorganitzat entre l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i l’Escola Massana d’Art i Disseny de Barcelona (adscrita a la UAB).
Al llarg dels dies 3 al 6 de maig es va portar a terme el IV Seminari de ceràmica negra, en el qual hi han participat 17 alumnes i 3 professors de l’Escola Massana (Escola d’Art i Disseny, adscrita a la Universitat Autònoma de Barcelona). A través de la procedència dels alumnes, es pot dir que es tracta d’un seminari d’àmbit internacional, ja que en aquesta quarta edició hi ha inscrits estudiants de diferents nacionalitats, i es consolida una activitat formativa i vital lligada al territori i que permet entendre nous camins i nous processos al voltant de la Ceràmica Negra.
En aquest curt i intens període, s’aprofundeix tant en la tècnica a partir de sessions sobre ceràmica antiga impartides al Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols, com en el procés de treball explicat i experimentat al taller Kypsela de la mateixa localiat. La convivència i el treball en un context concret creen una experiència vital i creativa que després donarà un resultat que es mostrarà en diferents exposicions temporals.
La part més creativa de les pràctiques les han realitzades a la fàbrica Ceràmiques Marcó de Quart. Allà els alumnes han experimentat a partir dels motlles que conserva la fàbrica Marcó, alguns d’ells dissenyats per l’arquitecte noucentista Rafael Masó. El repte per als alumnes era de crear noves utilitats en el món del disseny i de l’art, en objectes vinculats al territori. Reutilitzar l’imaginari clàssic per donar-li un llenguatge contemporani amb fang cuit amb la tècnica tradicional de la ceràmica negra.
A part dels professionals d’aquests 2 tallers implicats amb gran dedicació, Ricard Campos i Jaume Marcó, els alumnes han comptat amb el mestratge de l’especialista en objectes de disseny Blai Puig, i dels tècnics del Museu d’Història, entitat coorganitzadora junt amb Escola Massana.
Aquesta edició ha comptat també amb la col·laboració de la Fundació Rafael Masó, amb la participació del seu director, Jordi Falgàs, que participa explicant Masó en una visita al Conjunt de S’Agaró i en la visita que organitza als alumnes a la seu de la fundació, a la Casa Masó de Girona.
La Jornada està organitzada per l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols- a través del Museu d’Història i l’Escola Massana. Hi col·laboren la Fundació Rafael Masó i la Direcció General de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya.

Més informació:
https://www.facebook.com/Museuhistoria/
http://www.escolamassana.es/ca/page.asp?id=221
http://rafaelmaso.org/cat/noticies2.php?idReg=8334
http://kypsela.blogspot.com.es/
https://www.facebook.com/Cer%C3%A0miques-Marc%C3%B3-178902072275112/
Més imatges:
https://www.facebook.com/Museuhistoria/

 

El més llegit

I després