La tercera edició de la Fira de la Gamba de Palamós, que se celebrarà dissabte vinent al port, incorpora com a principal novetat la llotja i el mercat del peix com a espais que serviran per millorar el relat a l’entorn de la gamba de Palamós i el seu procés de pesca, manipulació i venda. Segons informa el diari El Punt Avui, a més, s’organitza una jornada tecnicocientífica sobre la gestió de la pesca de la gamba, en la línia de difondre la feina per conservar aquesta espècie, i es duran a terme demostracions de cuina en directe (showcookings) a càrrec del nou ambaixador de la gamba, Quim Casellas, a l’Espai del Peix. Durant la presentació, que es va fer ahir a la Diputació de Girona, els organitzadors: l’alcalde, Lluís Puig; el patró major, Francesc Benaiges, i Carles Salgas, diputat de la Diputació de Girona, van explicar que la fira tindrà la participació de les empreses certificades amb la marca de garantia, dels elaboradors de productes que la tenen com a ingredient principal i amb distribuïdors i peixaters. Precisament amb la voluntat que el visitant rebi la informació sobre el treball que es fa al voltant de la gamba, s’ha apostat per obrir la llotja on es fa la subhasta. Aquest espai es podrà visitar a les 13 h i a les 19 h –amb la inscripció prèvia al punt d’informació de la Fira–, i disposarà d’uns guies experts en la matèria: pescadors i membres de la Confraria de Palamós que des de fa anys apliquen el pla de gestió de la gamba de Palamós. Pel que fa a les jornades científiques, que se celebraran a la capella del Carme, reuniran representants del sector i científics per posar en comú experiències relacionades amb la seva pesca a Palamós i Maó (Menorca).