El passat dissabte 17 de setembre es va realitzar al Museu d’Història un taller per donar a conèixer un procediment molt utilitzat pels pescadors de la contrada, i que s’ha anat transmetent de generacions en generacions. Després d’unes lectures de textos de Gaziel referits als pescadors, l’antropòloga i infermera Rosa Subirós realitzà les diferents passes per poder obtenir un oli molt apreciat pels pescadors: l’oli de peix porc. Un cop extret el fetge d’aquesta espècie de la família dels esquàlids, el tallà i el posà al bany maria, de manera que se n’obtingué un oli.
S’explicaren les diferents propietats d’aquest oli, segons les anàlisis i estudis que s’estan fent des de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona, concretament des del Departament de Química Terapèutica. Finalment, es repartiren uns potets amb una porció d’oli per a cadascun dels assistents.
L’activitat s’emmarcà dins el Programa “Etnologia en Xarxa” en el qual hi participen tots els centres adscrits a l’Observatori d’Etnologia de Catalunya, inclòs el Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols.