Aquest dilluns al migdia, la baronessa Carmen Thyssen tornava a l’Ajuntament de Sant Feliu per tal de complir el tracte establert amb l’Ajuntament de Sant Feliu i amb Efados, editora del llibre en 3D Costa Brava, història en relleu, presentat el 3 de desembre al Museu d’Història amb l’assistència de 230 persones i del qual la baronessa n’és la prologuista.
Motius d’agenda varen privar la seva presència en aquella data i es va haver d’ajornar la seva intervenció fins aquest dilluns, la qual cosa ha donat un nou impuls mediàtic a la publicació elaborada pels tècnics de l’Arxiu Municipal d’Història de Sant Feliu de Guíxols; Marc i Josep Auladell a més de la directora, M. Àngels Suquet.
També va parlar de l’exposició temporal que acollirà el Monestir de Sant Feliu amb obres de la seva col•lecció, especialment de pintors catalans, que va assegurar que ja està definida tot comprometent-se a penjar-hi quadres de gran valor al temps que comentava les excel•lències de l’espai del qual feia una comparativa amb l’època en què, en vida del baró, disposaren del palau de Pedralbes per mostrar obres de la seva col•lecció abans de traslladar-la al MNAC (Museu d’Art Nacional de Catalunya).
Els parlaments els va obrir l’alcalde, Joan Alfons Albó, que va començar destacant les virtuts de “la nostra veïna” al temps que feia una pinzellada per la història del monestir benedictí assegurant que és únic en la seva estructura i ideal per aquests tipus d’exposicions. Albó va dir que en només un mes la fàbrica Serra-Vicens ja serà propietat de l’Ajuntament i la baronessa va complementar el comentari assegurant que, amb la crisi actual, cal fer recés en el projecte global però que això no frenarà la intenció inicial i que està encantada amb l’espai alternatiu del Monestir que estarà connectat amb el MNAC, Museu Thyssen de Madrid i el germà de Màlaga.
La baronessa estava especialment disposada per als mitjans i, en el mateix edifici, va oferir entrevistes exclusives a TV3, en directe al programa dels matins, un enregistrament amb TVE i una intervenció amb Ràdio Sant Feliu abans de posar-se en mans del grup de periodistes de la premsa rosa als quals va saber limitar en les seves intencions de rebuscar situacions que pertanyen a la seva vida privada.
Entre algunes de les declaracions públiques que va fer destaquem que va dir que faria les seves memòries i que Sant Feliu se’n portaria la palma tot destacant el paisatge, la llum, les sortides i postes de sol, les nits de lluna plena, la qualitat de vida en un poble que la respecta i que vol per a les seves filles. També va apuntar que a l’exposició hi hauran obres del pintor Josep Amat, al qual va conèixer personalment als 90 anys, quan ja no pintava, però que conserva l’apunt que li va fer a carbó: un ram de flors.
I, finalment, en privat, al despatx de l’alcaldia, es va mostrar sensible amb la família de Cristian Donarire, amb el funeral del qual es va creuar en el trajecte des de la seva residència fins l’Ajuntament, tot demanant el trasllat del seu condol a la família i lamentat que es produeixin aquestes situacions amb persones tant joves.
Cliqueu sobre les fotos per ampliar-les.