SUSPÈS
El documental El Territori al plat, premiat com el millor curt documental del 23è Festival de Cinema de Girona celebrat el passat desembre del 2011, es projectarà aquest divendres a les 8 del vespre al Casino Guixolenc de Sant Feliu de Guíxols.
El nou treball, de l’Antoni Martí, de Videoplay Serveis, trasllada la importància del sector primari en el reconeixement i la definició de la nostra cuina. El documental sorgeix de la necessitat d’ampliar la mirada quotidiana.
En aquest cas, la quotidianitat del sector primari es pot descobrir a través de quatre personatges, un arrossaire, un pastor, un pescador i una cuinera, que revelen les dificultats que viu aquest sector que, des de ben antic, s’ha encarregat de dissenyar el nostre paisatge i fer arribar el nostre territori al plat.
El documental té una durada de 36 minuts i inclou imatges de 1990 al 2010, sobretot de l’Empordà, però també del Pla de l’Estany, del Baix Llobregat, del Barcelonès, del Priorat, del Baix Ebre, de la Selva, de la Garrotxa, de la Cerdanya, del Solsonès, de la Vall d’Aran, del Rosselló i d’Eivissa.
L’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Sant Feliu de Guíxols ha tingut l’encertada iniciativa de traslladar aquest treball fins la seva sala de projeccions del Casino Guixolenc on convida a tothom que hi vulgui assistir. L’accés és gratuït