Sant Feliu de Guíxols ha assolit una nova fita en matèria d’ensenyament enmig de les retallades que està patint l’educació en el país. Es tracta de la incorporació del Batxillerat Artístic que s’impartirà a l’IES Sant Elm a partir del curs vinent. Actualment només s’ofereix a La Bisbal (on es pateix un important problema de transport) i a Girona (on pràcticament no queden places).
El director de l’IES Sant Elm, Francesc Sánchez, es mostrava molt satisfet per haver assolit aquesta nova assignatura que, conjuntament amb la de reparació i manteniment d’embarcacions de lleure que s’imparteix a l’IES Sant Feliu, han augmentat significativament l’oferta educativa de la Ciutat. En aquest cas, gràcies a les professores de música i dibuix del propi centre que es varen encarregar de donar forma al projecte.
A més es dóna la peculiaritat que en temps de retallades, en aquest cas, el departament d’Ensenyament de la Generalitat ha estat generós amb el centre ganxó dotant-lo de professorat per a la vintena d’alumnes que s’incorporaran al Batxillerat Artístic a partir del curs vinent i que es doblaran en el següent.
En el batxillerat hi ha tres modalitats: la de Ciència i Tecnologia, la d’Humanitats i Ciències Socials (que són les que ofereixen la majoria d’instituts) i una tercera, que només l’ofereixen alguns com és el Bartillerat Artístic que es divideix en dues vies: una d’Arts Escèniques, Música i Dansa, que és la que s’enceta el curs vinent i, una altra, d’Arts Plàstiques i Disseny prevista pel curs 2013-2014.
Amb aquesta incorporació, l’IES Sant Elm oferirà tots els batxillerats que es poden oferir a Catalunya i comptarà amb la complicitat de l’Escola Municipal de Música, a través d’un conveni i del C.E. Montclar per tal de donar sortides professionals com ara música i dansa així com accedir a la universitat per estudiar qualsevol assignatura de les branques d’Art i Humanitats i estudis de Ciències Socials i Jurídiques com serien Història, Periodisme, història de l’Art o Treballs o bé qualsevol carrera de lletresper a les quals es podrà utilitzar aquesta via.
En l’apartat de reivindicacions, Francesc Sánchez, reclamava un nou institut atès que l’IES Sant Elm es va construir fa 50 anys i les necessitats dels centres educatius ara són unes altres a més de la llunyania del centre urbà, accessos i transport entre altres. Ja havíem informat fa dos anys que es preveia una nova construcció en l’anomenat Sector Gaziel, a tocar de la Ronda de Ponent del qual a hores d’ara no hi ha notícies.