Dins el programa gastronòmic “Cuines de Sant Feliu”, el dissabte 9 de març es va presentar al mercat cobert de Sant Feliu de Guíxols la campanya “Bacallà&Peixopalo”, que es durà a terme del proper 16 de març a l’1 d’abril en 13 restaurants de la Ciutat.
La presentació va comptar amb la participació de l’establiment Can Prat, que va oferir una mostra de com es cuina el peixopalo, davant la curiositat de molts dels assistents per redescobrir aquest producte. Per la seva banda, el regidor de Turisme i Promoció Econòmica de Sant Feliu, Juanjo García, va remarcar que “hi ha la voluntat d’aconseguir que el peixopalo esdevingui el plat estrella de la gastronomia local ganxona”.
El peixopalo (bacallà sec) es va introduir a la zona a través del port de Sant Feliu i va ser un aliment molt apreciat per mariners i tapers durant el segle XIX, assimilant-se ràpidament a la dieta de la Ciutat. Avui, recuperat i reinterpretat, torna a la taula amb el sabor d’un plat de tota la vida.