Cap de setmana farcit d’activitats a Sant Feliu que ja havíem avançat i de les quals disposem de fotografies dels actes d’inauguració i presentació que es varen fer divendres.
Al migdia es va celebrar la cerimònia prèvia a la VIII Exposició Filatèlica de Catalunya, Exfilcat, en què es lliura la bandera a la localitat escollida com a seu que acollirà, del 21 al 28 de juliol aquesta mostra biennal que ja ha iniciat els preparatius i que, segons informa El Punt Avui, ja han començat i la previsió inicial, que era de 400 vitrines, ja s’ha superat. Els organitzadors ja compten tenir-ne 500 i espai per a unes 7.500 làmines de segells, molts dels quals són peces úniques. A banda dels col·leccionistes catalans, han convidat l’Associació Filatèlica de Ceret i tenen confirmada la participació de diversos aficionats nord-catalans. El president de la federació catalana, Joan Isern, creu que el repte de superar les xifres de les anteriors edicions s’assolirà, ja que el termini per inscriure-s’hi és obert fins al 10 de juny.
Divendres també es va inaugurar l’exposició “Llum i Color: els vitralls de Fita (1956 – 2011) amb la presència de l’artista, que té una obra permanent a pocs metres com és el Sant Benet que corona l’arc del conjunt monumental.
Aquesta exposició es podrà contemplar fins el 5 de maig, a la sala d’actes del Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols.
I, a més, es va fer la presentació del llibre elaborat per Jordi Vivo, Lluís Palahí, Gustau Garcia i Antoni Prados, tots ells membres o col•laboradors del Laboratori d’Arqueologia i Prehistòria de l’Institut de Recerca Històrica (IRH-UdG), anomenat “Del Dominus a l’Abat. La història a l’entorn del monestir de Sant Feliu de Guíxols. De l’època romana a la desamortització” a la llum dels resultats de les darreres excavacions arqueològiques desenvolupades pel Laboratori d’Arqueologia i Prehistòria de la Universitat de Girona i el Museu d’Història de Sant Feliu.
Foto portada: El Punt Avui