En el passat Ple Municipal Ordinari hi van haver dos punts de l’Ordre del dia que es varen deixar sobre la taula perquè encara cal fer algunes gestions que podrien variar en el procés engegat.
Els punts feien referència al canvi de catalogació dels edificis de La Taverna del Mar i el de Can Rius que Madrid pretén enderrocar i que l’Ajuntament demana que, pel seu valor històric, arquitectònic i singular, no només es salvin sinó que volen la concessió.
La incorporació del regidor del PPC, Óscar Álvarez i la seva predisposició a col·laborar amb el govern, es veu com una sortida per negociar directament amb Costas seguint la tàctica emprada per Joan Alfons Albó en la seva anterior legislatura, quan va aconseguir desencallar diverses qüestions a través de la regidora del mateix partit, Paula González, en l’època del govern d’Aznar.
Així ho reconeixia en nou regidor popular als nostres micròfons quan declarava que havia mantingut reunions a porta tancada amb l’alcalde, prèvies a la seva presa de possessió i que, si bé l’edifici de Can Rius es contempla com un element recuperable, La Taverna del Mar, a dia d’avui, hauria de desaparèixer atès que l’informe que ha arribat al consistori és negatiu.
Álvarez ens comentava que una advocada del departament de Costas (de nom Graciela) no acaba d’entendre que és un edifici emblemàtic on hi va intervenir el reconegut arquitecte Rafael Masó i sembla que té la fixació que ve a ser com una edificació a l’estil dels habituals xiringuitos de platja quan, en realitat es tracta d’un edifici emblemàtic.
Fins i tot comentava que ha estat convidada pel propi alcalde a visitar-lo físicament i comprovar els arguments que s’aporten des del consistori però que, sigui quina sigui la resposta, està disposat a formar part de la delegació que es desplaci a Madrid per tal d’obrir portes i evitar l’amenaça d’enderroc de l’edifici que compta amb un interior realment acurat i que, a l’estiu, dóna feina a prop de 40 treballadors.