Quan encara el món de l’hostaleria i la gastronomia no s’ha refet de la mort sobtada d’en Jordi Budó, del restaurant Can Toni, a l’edat de 68 anys, el matí d’aquest divendres una altra mort inesperada ha colpit el sector, i a Sant Feliu en general, per la defunció d’en Lluís Pascalet a l’edat de 74 anys.
Les primeres informacions que ens han arribat apuntàvem que s’havia adreçat al servei d’urgències del CAP per una indisposició, que semblava que era conseqüència d’un refredat i el resultat final ha estat alguna complicació que li ha provocat la mort. Els funerals se celebraran aquest dissabte a les 4 de la tarda a l’església parroquial del monestir.
Pascalet ha estat una persona molt popular durant dècades en obrir El Corsari, un dels locals més emblemàtics i típics de Sant Feliu, el punt de trobada de diverses generacions, cau de la ganxoneria més autèntica, de les colles i d’una ambientació única en el territori.
En Lluís, que havia estat pintor de professió, va fer societat en un principi arriscant-se a obrir aquest local a la dècada dels 60 en un lloc que a les hores es considerava perifèric, lluny de la rambla que era el centre de l’ambient de la ciutat.
Aquells forats a la roca viva, antics garatges dels habitatges de la part superior del Racó dels Pescadors, es varen adaptar i millorar per albergar un espai típic que tothom coneix arreu atès que en Lluís ho va cuidar amb una estima molt especial, amb una terrassa més que concorreguda i un ambient distès i divertir, on els clients han estat amics tot i que mai no han aconseguit conèixer fórmules magistrals com la de l’arrebossat dels seus calamars a la romana.
En un bon tram de temps va comptar amb la complicitat del seu nebot, Santi Pascalet i de cambrers emblemàtics com en Pedrito o “El Pollo” que facilitaven la diversió i les trobades d’amics i colles que encara continuen amb la nova generació a la qual atén el seu fill Lluís i el recanvi que, segurament, recaurà en el net.
Tot i que no se la veia en el moment del servei, cada matí la seva esposa, la Carmen, era un dels puntals del projecte fent la neteja i preparació de les viandes que se servien en el local i, actualment, inseparable de l’amic que gaudia d’una tranquil·la jubilació a la casa que es va adaptar en l’antic local de nit “El Capri” sobre el port de Sant Feliu.
És un bon moment per recordar la simpatia, la cordialitat i el bon caràcter d’un personatge entranyable que, dissortadament, ens diu adéu però que ens deixa una col·lecció de bons moments en un local que sempre ha estat la casa de tots.