I després

NO ETS DE SANT FELIU SI NO….

Compartiu aquesta història

El Facebook ve a ser la plaça del poble traslladada al nostre temps, el replà on es feia tertúlia i safareig, el balcó que ens donava perspectiva dels moviments dels veïns o la taula d’un bar o la fèiem petar. Ara, a casa, còmodament i amb un ordinador, tablet o un terminal de telèfon mòbil, no només pots controlar la vida dels amics, coneguts, desconeguts o dels parents, sinó que pots penjar una foto del llonguet que t’estàs cruspint, del nadó jugant amb el gat, del nen tocant la pandereta, dels macarrons que estàs condimentant o bé de la platja on estàs prenent el sol, entre un milió de coses més.
Els vídeos curiosos o les frases espirituals acompanyades de paisatges idíl·lics, extretes dels llibres d’auto ajuda, envaeixen la xarxa social en la qual cadascun hi tenim centenars o bé milers d’amics però com deia el Wayoming, resulta que, en realitat, no tens a ningú que et faci la foto i has de publicar un selfi,..
Sortosament sempre hi ha persones que destaquen per la seva originalitat i ens treuen de la rutina en la qual se sol caure quan alguna cosa deixa de ser novetat i, a Sant Feliu, s’està produint un fenomen comunicatiu i col·laboratiu amb la pàgina “NO ETS DE SANT FELIU SI NO…” (NEDSFSN), que un parell de noies varen posar en funcionament i que en pocs dies han reunit a gairebé 5.500 persones que augmentaran vertiginosament.
Fent comparatives amb temps passats, hi ha mitja dotzena de persones al municipi que són els portadors de la història oral de la ciutat, la popular, la no oficial, en Lluís Palahí seria un dels referents més destacats i amb la posada en marxa de NEDSFSN s’ha destapat una cadena d’aportacions sobre la història popular, els personatges, els motius, les ganxoneries, els vells establiments, els costums…en definitiva un buidatge de la memòria col·lectiva, bàsicament en clau d’humor que permet, amb referències i fotografies, que permet que els més grans aportin i recordin fets i anècdotes i els més joves estiguin al cas d’un Sant Feliu característic i singular que desconeixien.
Es tracta d’un joc que desperta somriures i enyorances però que no seriem de Sant Feliu si alguns ja no s’estiguessin queixant de tantes aportacions.
Les seves impulsores, desbordades per l’èxit, han volgut aprofitar la insòlita acceptació buscant una via de trobades (raves) i una altra solidària. I han confegit samarretes amb la capçalera que es venen a 4 euros més un altre euro (o el que es vulgui aportar) que es destinarà a tres entitats benèfiques entre les quals s’hi troben Tramuntana i Caritas.
La venda s’està portant a terme en dos punts de la ciutat del 9 al 16 de juliol: El bar-restaurant Can Noguera (confluència Passeig del Mar – Avda. Juli Garreta) i a l’antiga casa del mossèn de l’Asil Surís (confluència Plaça Alabric – carrer Dos de Maig, actual seu de l’Associació de Veïns molí de Vent).
Entre altres activitats s’està pensant a fer una trobada de seguidors del grup amb motiu de la Festa Major. Per qualsevol consulta us podeu comunicar pel xat del Facebook de la pàgina que té la següent adreça: https://www.facebook.com/groups/278282925676598/?fref=ts

FALDILLA_SAMARRETES

El més llegit

I després