L’absència de lluna propiciarà durant aquesta nit de dijous, una millor observació de les “Perseides”, la tradicional “pluja d’estrelles” que arriba cada estiu entorn de la festivitat de Sant Llorenç. És precisament aquesta data la que dóna a aquesta pluja d’estrelles un dels noms més populars: el de “llàgrimes de Sant Llorenç”. Però no es tracta en realitat d’estrelles, sinó de diminutes partícules de pols que es desintegren quan entren en l’atmosfera i creen els traços lluminosos que donen l’aspecte d'”estrella fugaç”.
Les previsions meteorològiques apunten que els cels estaran pràcticament descoberts encara que l’observació de les “llàgrimes” serà més difícil en la cornisa cantàbrica, en molts punts de la meitat nord i en zones del sud-est peninsular, on els cels buidats s’alternaran amb els núvols.
L’Institut d’Astrofísica de Canàries (IAC) ha destacat que la nit de dijous, es podran observar uns 100 meteors cada hora. A més, aquesta institució científica ha precisat que la gairebé absència de lluna, que es troba aquests dies iniciant la seva fase creixent, propiciarà en els llocs on el cel estigui descobert veure-les amb més claredat, el que augmenta l’espectacularitat del fenomen.
El millor moment per observar-les serà després de la mitjanit, quan apareix en el cel la constel·lació de Perseu, de la qual aquest fenomen rep el nom i des de la qual com, a causa d’un efecte òptic, sembla que procedeixen les “llàgrimes”. (Lamalla.cat)