Aquest dimecres l’alcalde de Sant Feliu, Carles Motas, ha presentat el que anomena “el full de ruta” per posar punt i final a la dilatada resolució d’aquest cas únic a Catalunya d’una herència intestada com la dels germans Anlló.
Cansat dels comentaris aïllats, molts d’ells infundats i extemporanis sobre l’herència que ja dura vuit anys, considera que en sis mesos es podia resoldre.
A la recerca d’un darrer impuls, s’ha obert per primera vegada una via directa entre l’Ajuntament , a través dels serveis jurídics d’urbanisme al cap dels quals s’hi troba Marta Vila, i la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat.
Fa uns dies Carles Motas sol·licitava un inventari de tots els béns, que ja li ha estat facilitat i encarregarà un estudi econòmic del propi ajuntament i un altre d’extern que, s’afegirà al que té fet la Generalitat, per fer una valoració el més acurada possible del valor patrimonial que s’ha de posar a subhasta. La intenció és que al desembre es comencin a portar a terme tant les dels hotels així com dels habitatges, locals comercials i aparcaments.
Quant als comptes bancaris, les tres empreses dels germans Anlló disposaven de dipòsits a tres a entitats de Sant Feliu, una d’Andorra i un altre de Suïssa que sumaven un total de 621.000 € dels quals 416.000 s’han de descomptar del pagament de l’IBI d’aquests edificis dels darrers 7 anys i que fa unes setmanes la Direcció General de Patrimoni va abonar a l’Ajuntament.
Ja s’ha produït la primera subhasta d’una propietat cèntrica de Barcelona per la qual s’han d’ingressar 800.000 €.
Quant a l’ús hoteler l’alcalde diu que es reservarà l’Hotel Panorama (pel qual un grup està interessat a explotar-lo com a hotel-escola) i el nucli Rex-Les Noies comunicats per la part posterior.
En referència al destí de l’herència, l’alcalde va deixar més que clar que no cal que els qui estan, ara, constituint associacions sense ànim de lucre o culturals amb la intenció d’optar a les donacions perdin el temps perquè només es destinarà a associacions consolidades en treballs de beneficència, com el nou Asil Surís que és objectiu prioritari, o Càritas a més d’ entitats culturals amb projectes consolidats o de futur que reverteixin en el benefici comú dels guixolencs com seria la Fundació Thyssen.
L’alcalde insta a la Generalitat a accelerar el procés amb el compromís personal que en breu s’aprovarà l’oportuna modificació del POUM per tal de canviar d’ús hoteler a residencial els edificis que, a dia d’avui, no complirien l’actual normativa per a aquests establiments com ara el Regina, Regente, Mediterràneo i la resta d’edificis d’aquestes característiques.