Des dels dilluns, 2 de maig, la matrícula per assistir als Cursos d’Estiu de la Universitat Ramon Llull de Sant Feliu, resta oberta. Per inscripcions adreceu-vos al Servei d’Educació al carrer Penitència, 10 (Casa Albertí). Per informació: Telf. 972 82 08 10 Fax 972 32 27 72 a/e: educacio@guixols.cat web: www.guixols.cat
Els cursos són els següents:
La salut de la pell i els millors aliments per nodrir-la
Descripció: Conferència sobre la salut de la pell i com tractar-la a través d’una bona alimentació. Es tractaran temes com: les alteracions de la pell, la nutrició i hidratació de la pell, els aliments per a la pell, els enemics de la pell (estrès, radicals lliures, etc), prevenció del càncer de pell, consells nutricionals per a una bona salut de pell i complements alimentaris per a la pell. Conferència oberta i gratuïta.
Professorat: Marta Figueras – Diplomada en Nutrició i Dietètica per la Universitat Ramon Llull i màster en Fitoteràpia Clínica per la Universitat de Barcelona
Lloc de realització: Monestir, el 4 de juliol a les 20:00 hores. Total d’hores: 2.
La fluïdesa vital per mitjà del Qi Gong
Descripció: La finalitat del curs és aprendre a reconèixer les interferències en el fluir vital, de les energies del cos físic, de les emocions i de les actituds a través d’exercicis terapèutics propis del Qi Gong, de centraments energètics i de relaxacions. L’objectiu és saber escoltar la vida, tot deixant fer el curs natural de les coses, el Wu Wei, confiar en l’energia subtil i en l’energia de l’Univers que ho unifica tot en l’U.
Professorat: Neus Pintat, Llicenciada en Químiques. Acupuntora i professora de Qi Gong.
Lloc de realització: Collegi Baldiri Reixach, del 5 al 8 de juliol de 17:30 a 21:15 hores. Total d’hores: 15.
Com desxifrar els jeroglífics? Introducció a la llengua i l’escriptura dels faraons
Descripció: Curs introductori sobre l’escriptura dels antics egipcis i breu història del desxiframent de l’escriptura egípcia: tipus i evolució. Introducció a la llengua egípcia: tipus de signes, el nom, els verbs, adjectius, pronoms, preposicions i adverbis. Es combinarà amb exercicis de lectura i traducció, tant de textos literaris com polítics. Finalment, es tractaran els signes jeroglífics i la seva aplicació en l’art egipci com també l’aprenentatge d’algunes formes protocol·làries d’ús comú a l’antic Egipte.
Professorat: Francesc Aicart, Coordinador – Tècnic de l’Àrea d’Educació, Joventut i Museu. Diploma d’Estudis Avançats en Arqueologia per la Universitat de Girona. Xavier Martínez – Egiptòleg. Doctor en Història (UAB). Magister en Egiptologia per la Universitat de Tübingen (Alemanya). Membre de les missions arqueològiques de Padineith i Mentuemhat (Universitat de Tübingen) i del temple funerari de Tutmosis III a Luxor.
Lloc de realització: Monestir de l’11 al 15 de juliol de 18 a 21 hores. Total d’hores:15.