Aquest cap de setmana, dins de les activitats que es porten a terme durant el Festival del Mar, es torna a celebrar el Mercat del Mar al passeig marítim de Sant Feliu.
Seran dos dies on es podran tastar, a preus populars, plats de peix blau preparats pels restaurants adherits a la Campanya gastronómica del Peix Blau, companyats vins, caves i un còctel.
També hi haurà tallers per els més petits a la tarda i un espectàcle infantil molt especial al matí del diumenge.
ALTRES ACTIVITATS
31 de maig al 19 juny: Exposició del IV Concurs de fotografia marina de Sant Feliu de Guíxols a l’Ajuntament.
31 de maig: Curs de cuina al Restaurant Can Salvi. Inscripcions a l’Oficina de Turisme.
3 de juny: Inauguració i lliurament de premis a les 18h de l’Exposició i del IV Concurs de fotografia marina de Sant Feliu de Guíxols a l’Ajuntament.
9 de juny: Curs de cuina al Restaurant Cau del Pescador. Inscripcions a l’Oficina de Turisme.
11, 12 i 13 de juny: Fira del Mar.
16 i 17 de juny: IV Mostra de Cinema Marí a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.
19 de juny: Pelegrinatge a Sant Elm.
* Els dijous del mes de juny hi haurà xerrades sobre el medi marí.
Peix Blau Ganxó, restaurants que ofereixen menú
BARBIERI S’AGARÓ
Passeig de Sant Pol, s/n – Platja de Sant Pol – Tel. 972 32 83 91
ENTRANT
Timbalet de formatge fresc amb salsa d’anxoves i tàperes
———————–
PRIMER PLAT
Ventresca de tonyina amb niu de xip de porradells amb ous de truita de riu o
Sardines a la pizzayola en cocció curta
———————–
SEGON PLAT
All i pebre d’anguila o Salmó a l’estil del xef en cremosa salsa holandesa
———————–
POSTRES
Tiramisú de casa nostra
Preu per persona:32,90€ (IVA inclòs)
Bodega Sumarroca blanc, rosat, negre o aigües minerals ½ per persona i cafè inclosos
BARCAROLA
C/ de Pau Picasso, 1-19 – Platja de Sant Pol – Tel. 972 32 69 32
APERITIU
Torradetes amb anxova i escalivada
———————–
PRIMER PLAT
Amanida de peix blau
———————–
SEGON PLAT
Arròs amb sardines
———————–
POSTRES
Crema catalana
Preu per persona: 22,50 € (IVA inclòs)
Aigua i vi de la casa inclosos.
CAN NADEU
C/ Sant Domènec, 5 – Tel. 972 32 27 33
ENTRANT
Coca de Ca La Nati amb pebrot escalivat i anxoves de Sant Feliu
Crestes “empanadilles” de peix blau
———————–
PRIMER PLAT
Sonsos ganxons o Amanida de sardines en escabetx o Carpaccio de bonítol marinat
———————–
SEGON PLAT
Marmitako de bonítol del Mediterrani o Suprema de salmó a la papillota amb verdures de la Vall d’Aro 0 Verat a la mousel·lina d’all gratinat amb patata confitada
———————–
Postres de la casa
Preu per persona: 19,50 € (IVA inclòs)
Pa, aigua i refrescos inclosos.
CAN SALVI
Passeig del Mar, 23 – Tel. 972 32 10 13
APERITIU
Anxova arrebossada amb coixí de tomata
———————–
PRIMER PLAT
Tàrtar de tonyina amb sèsam
———————–
SEGON PLAT
Suquet de verat amb pèsols i ou dur o Arròs a la cassola amb sardines
———————–
Postres a escollir
Preu per persona: 28 € (IVA no inclòs)
CAU DEL PESCADOR
C/ Sant Domènec, 11 – Tel 972 32 40 52
PICA-PICA
Anxoves de Sant Feliu amb coca torrada
Enfilall de verat en escabetx
Anxoves arrebossades
Sonsets fregits
———————–
SEGON PLAT
Llom de tonyina a la planxa amb tomata natural al vi blanc o Arròs de sardines amb verdures de Mascanada (mínim 2 persones) o Suquet d’anxoves de Sant Feliu a la manera dels pescadors ganxons
———————–
Postres a escollir
Preu per persona: 32 € (IVA inclòs)
Pa, vi i postres inclosos.
Menú mínim 2 persones.
EL GALLO
C/Especiers, 13-15 – Tel. 972 82 23 44
PRIMER PLAT
Carpaccio de salmó marinat amb vinagre de gerd o Torrades de coca amb anxova de la costa
———————–
SEGON PLAT
Sardines al grill o Salmó a la Normanda
———————–
POSTRES
Borgasse amb mel o Crêpe de melmelada casolana
Preu per persona: 15 € (IVA inclòs)
LA TAVERNA DEL MAR
Av. de s’Agaró, s/n – Platja de Sant Pol – Tel. 972 32 38 00
ENTRANT
Mini cassoleta de bonítol en escabetx
———————–
PRIMER PLAT
Coca de sardines sobre ceba caramel·litzada. Amanida de rúcula
———————–
SEGON PLAT
Ventresca de tonyina amb pebrots dolços al vinagre de Xerès
———————–
POSTRES
Semifred de crema catalana amb salsa de cítrics
———————–
Maridatge de vins
Verd Albera. Sauvignon blanc. D.O. Empordà Costa Brava
Perelada Chardonay. D. O. Empordà- Costa Brava
Masia Pairal. Can Carreras. Moscat D.O. Empordà Costa Brava
Aigües minerals i cafè inclosos
54 euros més IVA
MARABÚ
Passeig del Mar, 35 – Tel. 972 32 10 23
PER PICAR
Anxoves salades de la casa
Verat en escabetx
Sardines en vinagre i pebrot escalivat
Amanida de tomata, ceba de Figueres i ventresca
Mini pastes de full farcides d’anxova
Anxoves arrebossades
———————–
SEGON PLAT
Cassola d’arròs amb verdures de temporada i sardines de Sant Feliu o Filet de tonyina a la planxa amb una punta de salsa de tomata natural amb espàrrecs verds
———————–
Postres i pastisseria casolana
Preu per persona: 27 € (IVA inclòs)
Pa, aigües i vins inclosos
SANT POL
Passeig de Sant Pol, 125 – Platja de Sant Pol – Tel. 972 32 10 70
PRIMER PLAT
Pebrots del piquillo farcits de peix blau a la crema de gambes
———————–
SEGON PLAT
Arròs Sant Pol amb sardines
———————–
Pastisseria de la casa
Preu per persona: 25 € (IVA inclòs)
Vins D.O. Penedès, aigües minerals i cafès inclosos.
Restaurants que ofereixen plats
La Carbonera
C/ Joan Maragall, 75
Tel. 972 32 05 23
La Marquesina
C/ Major, 37
Tel. 972 32 05 87
Bar que ofereix “Margarita Blau”
Bar la Goleta
Galeries del Mar, local 17
Celler recomanat per la cuina del Peix Blau Ganxó: BOGEGAS VILARNAU
Organitza: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Col·laboren: Confraria de Pescadors i Ports de la Generalitat