Segons informa elperiodico.cat, després de dues dècades de problemes i tres anys d’obres, aquest dimecres s’obre al trànsit l’autovia C-31 entre Palamós i Platja d’Aro. Desapareix així un dels històrics punts conflictius de la xarxa viària catalana: els accessos a la part central de la Costa Brava; escenari habitual, especialment els caps de setmana, de retencions de 10, 12 i fins a 15 quilòmetres a l’altura de Platja d’Aro, Calonge o Palamós (Baix Empordà). L’obertura d’aquest tram de 13 quilòmetres es produeix a punt per al pont de Sant Joan.
El conseller de Territori, Lluís Recoder, acompanyat dels màxims responsables municipals de la zona, protagonitzaran la inauguració oficial.
Els ponts festius i les operacions sortida o retorn de vacances acumulaven sempre problemes en aquest tram de la C-31. Amb el pas dels anys, i a mesura que la carretera d’un carril per sentit s’anava desdoblant, les retencions canviaven de municipi. Per això el trajecte des de la sortida 9 de l’AP-7 (a Maçanet de la Selva) fins als municipis de la costa havia estat un malson per als assidus estiuejants procedents de l’àrea metropolitana de Barcelona però també per als veïns de la zona que s’atrevissin a fer servir aquesta carretera per als seus desplaçaments per la comarca. La Generalitat el va batejar com l’anella de les Gavarres perquè envolta el massís del mateix nom. Des d’aquesta setmana, ja es pot considerar que, amb 48 quilòmetres completament desdoblats entre Maçanet i Palafrugell, l’anella comença a agafar forma.
Els 13 quilòmetres que s’obren aquest dimecres han costat 88 milions d’euros, que es pagaran pel mètode alemany de finançament diferit, del qual Recoder diu que prescindirà perquè, al seu entendre, en el passat se’n va abusar. El que ningú és capaç d’aclarir és com, en plena crisi, es prosseguirà l’ampliació de la C-31 de Palafrugell cap a Girona amb variants reclamades com les de la Bisbal, Celrà o Bordils (Gironès).