I després

S’homenatjarà la figura de Josep Vicente en el centenari del seu naixement

L'acte se celebrarà aquest dissabte a les 11 del matí al Monestir amb entrada lliure i també es podrà veure per Youtube

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols homenatjarà la figura de Josep Vicente en el centenari del seu naixement. Ho farà en un acte que se celebrarà aquest dissabte a les 11 del matí al Monestir de la ciutat.

L’acte servirà per recordar la figura de Vicente en diversos àmbits de la seva vida, tant pel seu activisme cultural durant el franquisme, la seva activitat literària i la seva tasca com a alcalde de la ciutat entre els anys 1980 i 1990. Ens ho explica el primer tinent d’alcalde i responsable de Patrimoni Cultural, Josep Melcior Muñoz.

A l’acte hi participaran persones vinculades a l’entorn familiar i d’amistats de l’homenatjat, com ara l’artista Ana Gutiérrez, a més de personalitats del món de la política com Josep López de Lerma o Maria Àngels Gálvez.

També hi participaran els escriptors Antoni Puigvert, Àngel Jiménez i Quim Español, a més del primer secretari del PSC, Salvador Illa. L’acte el clourà l’Alcalde, Carles Motas. L’accés a l’activitat és lliure i també es podrà veure a través del perfil de Youtube de l’Ajuntament de Sant Feliu, clicant aquí.

Josep Vicente va néixer el 5 de febrer de 1923 i va morir als 88 anys, el 23 de maig de 2011. A més de ser alcalde de Sant Feliu, va ser diputat provincial. Algunes obres del seu mandat són el col·legi l’Estació, l’Escola Bressol, ara coneguda com a Oreneta, el projecte de rehabilitació de l’edifici del Monestir, la restauració de l’edifici del Salvament, la primera fase del cobriment de la riera de Tueda, el trasllat i ampliació del CAP, el pavelló municipal de La Corxera, el Casal de Tueda i el Teatre Auditori Narcís Masferrer.

Vicente va rebre l’any 2006 la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya per la seva dedicació a la col·lectivitat vinculada sobretot a Sant Feliu de Guíxols, des dels temps del franquisme, per la consolidació del projecte del retorn de les despulles del president de la Generalitat a l’exili Josep Irla, o l’inici de la recuperació de l’antic monestir benedictí com a centre cultural, entre altres fets.

El més llegit

I després