(Fotografies: Filmoteca de Catalunya i Revista El Pou).
Aquest divendres 2 de febrer a les 7 de la tarda a la Casa Irla de Sant Feliu, l’Associació Fotogràfica i Cinematogràfica de Sant Feliu continua amb la celebració del centenari del cinema amateur. En aquesta ocasió es projectaran 7 films.
Ho explica Alfons Hereu, vocal de cinema de l’AFIC.
“Lina Esbrard i una història rodada, de 1902 i 1906”, està creada per la que és considerada com la primera cineasta de la història. L’aportació al món del setè art d’Alice Guy Blaché va ser infravalorada i invisibilitzada per ser dona. Encara que és pràcticament una desconeguda, en realitat Guy Blaché va ser una directora revolucionària que va aportar moltes novetats a les seves pel·lícules, arribant a produir més de mil cintes.
També podreu veure “Un viernes santo – 1960”, o “El dies 11, miracle – 1976”, que tracta d’un suposat miracle que va haver-hi el 21 de juny de 1976 quan Pepita Pugès a una zona d’Horta-Guinardó va veure una aparició mariana. Segons les seves explicacions, en fer la primera comunió, va sentir la veu de Jesucrist a través d’una locució sobrenatural rebuda a l’orella. Quan va alçar la mirada va poder veure àngels blancs i blaus que davallaven del cel i que envoltaven totes les noies que rebien el sagrament aquell dia per primera vegada. Aquestes gràcies interiors van continuar durant la seva infància i adolescència.
La sessió continuarà amb “Ascensió, caiguda i repòs de Maria von Herzog – 1986”, “Tablo-A – 2015”, que parla sobre com aprenen els nens a l’escola en un dels països més pobres del mon, Haití. I acabaran la vetllada amb “Tahrib – 2018”, que explica la trista història de milers d’immigrants africans que cada any tracten d’arribar a les costes espanyoles de forma desesperada, embarcant-se en perilloses travessies a través del Mediterrani.