Divendres es varen entregar al Monestir de Sant Feliu les Borses d’Estada Lingüística John Langdon–Davies, com també els ajuts de material, en una iniciativa que s’organitza des de l’Escola Oficial d’Idiomes de Sant Feliu de Guíxols.
Aquestes borses serveixen per donar una oportunitat a l’alumnat del centre perquè puguin practicar l’idioma que estudien en un país on es parla aquesta llengua. El director de l’escola, David Avellaneda, ens parla de la iniciativa.
Per optar a les borses, valorades en 800 euros cadascuna, els alumnes han de presentar un projecte que posteriorment es valorarà.
Els alumnes tenen un mes i mig per preparar el projecte i presentar-lo. Des del l’escola es demana als guanyadors de cada edició que un cop passada l’experiència, preparin un resum de com ha estat l’estada i la comparteixin durant el següent acte d’entrega, per animar als assistents a participar-hi un altre any.
En aquesta edició, i com a novetat, es va fer també l’entrega de les ajudes destinades a la compra de material didàctic a diversos alumnes del centre. Varen assistir a l’acte l’alcalde, Carles Motas, i el fill de Langdon-Davies, James Langdon–Davies, que varen dirigir algunes paraules al públic assistent.
L’activitat es va cloure amb una conferència de Cordèlia Alegre i Clàudia Aragón, directores del documental ‘La distància dels noms’ que tracta el llegat de la tasca humanitària de John Langdon-Davies.