(Imatge d’arxiu: Punta Brava Guíxols des del Carrer).
Guíxols des del Carrer–En Comú Podem, critica que, pocs dies després de finalitzar la moratòria urbanística en aquest àmbit, el govern municipal hagi atorgat llicència per a la construcció de dos nous xalets.
Els Comuns expliquen que l’última modificació puntual del POUM que es va fer a Punta Brava, i que va suspendre la tramitació de llicències durant un any, s’ha mostrat clarament insuficient i no ha servit per adequar la reducció dels impactes paisatgístics en les noves construccions. Segons diuen, “això ha quedat demostrat amb la nova llicència d’obra que recentment ha atorgat el govern municipal per a la construcció de dos habitatges aïllats i una piscina, tots dos en una única finca situada a dalt d’un dels penya-segats”.
Així valora la situació el regidor de la formació, Jordi Lloveras.
La formació explica que durant el període de presentació d’al·legacions, Guíxols des del Carrer – En Comú Podem va reclamar que s’anul·lés la possibilitat contemplada en el POUM que permet la construcció de dos xalets per parcel·la, atès que aquest és l’únic àmbit de tota la ciutat que permet aquesta doble edificació en una mateixa finca. Afirmen que, “aquesta singularitat el que fa és doblar el potencial edificable de la zona, tal i com succeeix ara en aquesta obra, i ho fa malgrat que aquesta tingui, per la seva ubicació, una especial rellevància i sensibilització paisatgística.
Els Comuns diuen que “lluny de reduir l’edificabilitat màxima permesa, el govern municipal l’ha mantinguda i ha trigat pocs dies a concedir una nova llicència d’obra”, i afirmen que “segurament que d’aquí els hi vindria la pressa per aprovar, en el darrer Ple i per la via d’urgència, el final de la moratòria urbanística que, de res haurà servit”.
La formació explica que “Punta Brava és un àmbit natural que encara té un important potencial d’edificabilitat i que requeriria d’una actuació conservacionista per part de l’Ajuntament, reduint la seva edificabilitat i garantint la preservació i manteniment de bona part de la superfície de bosc encara existent”. Guíxols des del Carrer conclouen dient que “no obstant, han de lamentar que aquesta moratòria no hagi servit per a la qualificació de terrenys com a espais lliures i zona verda, sobre tot aquells amb un major impacte visual com seria el cas”.