Bones sensacions després de la finalització dels cursos de la UNED que s’han impartit un any més a Sant Feliu de Guíxols des del passat mes de setembre, unes formacions dirigides a persones majors de 50 anys i que s’han dividit en dos quadrimestres.
Des de l’Àrea d’Educació de l’Ajuntament destaquen que ha estat una activitat “molt positiva”, tant a nivell educatiu “al llarg de la vida, com a nivell social” i expliquen que ja estan preparant les formacions de l’any vinent perquè l’alumnat ja els demana les dates d’inscripció i els cursos que es faran.
La primera formació va anar a càrrec de Núria Bazaga amb una proposta pensada dins el marc de celebració del 40è aniversari de la mort de l’escriptora Mercè Rodoreda. Bazaga valora molt positivament l’experiència viscuda.
El segon curs va estar impartit per Xavier Niell, que proposava un viatge a través del temps explorant la prehistòria i l’època protohistòrica al massís de l’Ardenya-Cadiretes. El professor es mostra molt satisfet d’un curs en el qual també es varen fer diverses sortides.
El segon quadrimestre va iniciar-se amb el curs impartit per Tina Gorina, qui va portar fins a Sant Feliu el mon de l’òpera, una iniciativa que considera que ha estat molt positiva.
El darrer curs va anar a càrrec de Pilar Giró, que va tractar els llenguatges de l’art al segle XX, descobrint aspectes com la pluralitat, la innovació o el compromís de les diferents manifestacions artístiques. Giró afirma que la UNED demostra que no hi ha edat per aprendre.
En aquest curs hi han participat 150 alumnes, 80 més que en la passada edició i s’hi ha impartit un curs més. La franja d’edat de l’alumnat ha oscil·lat entre els 50 i els 83 anys i les raons que els han portat a fer-los han estat variades, com per exemple les ganes d’ampliar coneixement, per gaudi, curiositat i també per “mantenir la ment ocupada en coses plaents”, destaquen des d’Educació.