I després

S’organitza una visita guiada dedicada a Pere Caimó i el Sant Feliu revolucionari del segle XIX

La nova edició de les visites sobre la històrica figura de l’alcalde “indiano” de Sant Feliu de Guíxols Pere Caimó i Bascós, anirà a càrrec de l’escriptor Antoni Strubell

Compartiu aquesta història

Divendres 26 de juliol a les 6 de la tarda es convoca una nova edició de les visites guiades que sobre la històrica figura de l’alcalde “indiano” de Sant Feliu, Pere Caimó i Bascós, es van portar a terme a la ciutat l’any 2019 en ocasió de la celebració de l’Any Caimó i el Segon Centenari del seu naixement.

L’al·licient que enguany ofereix aquesta nova tanda de visites guiades, després de l’èxit que van registrar les del 2019, és l’aparició d’allò que s’ha descrit com la “Caimó-mania” i la publicació de dues novel·les sobre la seva extraordinària vida. A aquestes cal afegir-hi un llibre il·lustrat de Pilarín Bayés sobre la vida d’Isabel Vila, col·laboradora revolucionària de Caimó, on també hi és molt present el nostre Caimó.

Ho explica l’escriptor Antoni Strubell, que serà l’encarregat de guiar-les.

Les visites mostraran llocs clau de l’heroica lluita per la democràcia protagonitzada per Caimó com la seva casa natal, la Biblioteca de l’actual seu del Casino dels Nois que presidí, la Plaça del Mercat, el Monestir i la Badia, llocs tots ells clau dels episodis memorables viscuts per Caimó, Isabel Vila i de tots els ganxons a la segona meitat del segle XIX.

L’aforament és limitat i cal inscripció prèvia. Es pot fer a la recepció de l’Antic Hospital. Presencialment, per telèfon, trucant al 972 821 575, o correu electrònic a activitatsmuseu@guixols.cat.

El més llegit

I després