I després

Guíxols des del Carrer creu que el Pla d’acció social aprovat al Ple és “un gran pla” amb “escassos recursos”

Compartiu aquesta història

Guíxols des del CarrerEn Comú Podem creu que el Pla Local d’Acció Comunitària Inclusiva, el PLACI, aprovat en el Ple Municipal celebrat ahir a la nit és “un gran pla” però amb “escassos recursos” i que es pot acabar “convertint en paper mullat”.

El portaveu de la formació, Jordi Lloveras, creu que la ciutat ha de ser proactiva en la inclusió comunitària i pensa que el Pla pot ser una eina important pel municipi però que l’equip de govern “s’ho ha de creure”.

Els grup municipal creu que el pressupost destinat al nou Pla “és relativament insuficient si la comparem amb les possibilitats que ofereix” i que “gran part dels fons es destinen a pagament de tècnics i molt poca a accions”.

La formació explica que anteriorment s’han aprovat plans “que a l’hora de la veritat s’han quedat a mig camí per falta de recursos”, referint-se al Pla Local d’Habitatge o el d’Acció per a l’Energia Sostenible.

Els Comuns de Sant Feliu creuen que s’ha elaborat “amb poca participació, tant de les entitats socials com del conjunt de les formacions polítiques” i que “seria necessari mantenir oberts grups de discussió durant la fase de posta en marxa, així com tenir el compromís per part del govern d’obrir un observatori sobre la inclusió social al municipi”.

La formació ha anunciat que presentarà al·legacions al Pla en qüestions com l’atur, l’educació, l’habitatge, la gent gran, la participació ciutadana, la interculturalitat i la violència masclista, ja que considera que “no reben en l’actualitat prou atenció ni recursos”.

El més llegit

I després