I després

Arriba a Sant Feliu la primera campanya de recollida i reciclatge de neoprè

El centre de busseig SubLimits és l’encarregat de fer la recollida del material a la nostra ciutat durant el mes d’agost

Compartiu aquesta història

L’Associació de Centres d’Immersió de la Costa Brava ha organitzat la primera campanya ‘Dive in Blue’ per a la recollida i reciclatge del neoprè. A la nostra ciutat, aquest material ja es pot portar al centre de busseig SubLimits situat als baixos de l’edifici Joan I de Sant Feliu de Guíxols, durant el mes d’agost.

Segons els organitzadors, aquest projecte vol ajudar a disminuir la petjada de carboni de l’activitat “i promoure les bones pràctiques entre els clients i els professionals del sector”.

El neoprè és un cautxú sintètic derivat del petroli que conté elements com el carbó negre, a més d’altres contaminants. Tot i que la seva durabilitat és superior a la de les peces de roba convencionals, també ha de ser renovat periòdicament “i és crucial conèixer les alternatives sostenibles disponibles i la forma correcta de gestionar el material obsolet”, destaquen des de l’associació.

Aquesta iniciativa se suma a d’altres activitats que ha organitzat l’entitat de centres d’immersió a la nostra ciutat i en les que SubLimits ha participat, com ara la recollida de ploms de pesca que es va celebrar fa unes setmanes. Ens ho explica la biòloga marina i col·laboradora de SubLimits, Clàudia Auladell.

Aquesta campanya de recollida de neoprè està cofinançada pel Fons Europeu Marítim de Pesca i Aqüicultura i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Unió Europea.

El més llegit

I després