I després

Junts afirma que s’està fent un us partidista de les distincions honorífiques de la ciutat

Compartiu aquesta història

Junts de Sant Feliu de Guíxols afirma que s’està fent un ús partidista de les distincions honorífiques de la ciutat. El grup municipal explica que en el passat Ple Municipal corresponent al mes de juliol, l’equip de govern “es va quedar sol” en la votació pel nomenament de Josep López de Lerma com a fill predilecte de la ciutat.

Junts afirma que “el rebuig unànime per part de l’oposició va generar un intens debat sobre el procés de presa de decisions de l’equip de govern i el mèrit de la distinció honorífica atorgada a un polític afí als partits de govern”.

El portaveu de la formació, Toni Carrión, explica que aquesta distinció “no es vol fer a un guixolenc per la seva tasca en la cultura, la ciència o per mèrits acadèmics o esportius” sinó que es tracta d’una distinció política. Així valora el fet Carrión.

El grup municipal afirma que és una distinció “a un polític amic del govern que va ajudar TSF en l’ofensiva jurídica de l’episodi del vicealcalde quan estaven a l’oposició i que va demanar el vot pels socialistes a les eleccions catalanes”.

Junts també explica que “tots els portaveus de l’oposició van expressar la seva disconformitat” durant el Ple i creuen que no s’ha “treballat per aconseguir un acord ampli i representatiu de totes les sensibilitats polítiques de la ciutat”. També afirma que aquest tipus de reconeixement “sempre s’havia atorgat amb el consens de tots els grups polítics al consistori”.

El més llegit

I després