I després

ERC afirma que “és urgent” actuar a la residència Surís

Compartiu aquesta història

ERC Guíxols afirma que “és urgent” actuar a la Residència Surís de Sant Feliu de Guíxols. La formació explica que “la normativa ha canviat degut als efectes que van patir degut a la COVID” i diu que des de llavors “hem recordat al Govern la necessitat de treballar ja en un projecte de la nova residencia”.

La formació destaca que aquesta nova normativa fa que “amb el mateix espai s’hagin de reduir els residents a l’haver d’adaptar les unitats de convivència a 20 persones”.

ERC afirma que “la nostra residencia pot perdre prop de 30 places si d’aquí pocs anys només disposa dels espais actuals” i que “ cal tenir ja un projecte que el Govern no fa, mentre presenta propostes noves i deixa aquesta al calaix”. La portaveu de la formació, Sílvia Romero, explica com veu la situació actual del centre per a gent gran.

ERC explica que la Conselleria de Drets Socials de la Generalitat “per forçar a les residències -tan públiques com privades- del nostre país i preveure l’adaptació a les noves normatives” ha demanat a aquests centres “una acreditació per determinar quines eren aptes per donar el servei segons la normativa vigent”, una certificació que el grup municipal diu que s’havia de presentar abans del 5 d’agost i a la qual “hem demanat al Govern accedir”.

La formació també explica que durant el mandat en el que el seu grup municipal va formar part de l’equip de govern, es va establir un projecte per a la nova residència que “es desenvoluparia en tres fases”, la primera de les quals “era la d’obrir el jardí i fer un nou espai urbà, el Parc Central”. ERC diu que “estem convençuts que la sortida del govern de la ciutat d’Esquerra, va fer que aquest projecte deixés de ser una prioritat”.

El grup municipal també explica que “haver fet aquesta primera fase sense desenvolupar la segona ha repercutit negativament en la qualitat de vida dels residents” i que per aquesta raó porten “insistint en el deure moral de l’equip que governa la ciutat a esmenar la situació”.

El més llegit

I després