I després

ERC Guíxols reclama responsabilitats a l’Ajuntament per la gestió dels contractes menors

Compartiu aquesta història

ERC Guíxols reclama responsabilitats a l’Ajuntament pels contractes menors, que són els de despeses menors de 15.000 euros, després d’un informe d’Intervenció que diuen “posa de manifest que hi ha hagut un excés de relaxació a l’hora de contractar aquest tipus de treballs, amb encàrrecs verbals i sense comparar pressupostos, possible fraccionament irregular de contractes o reiteració de contractes que arriben a quantitats que globalment requerien concurs públic”.

El grup municipal explica que han tingut accés a un document que “analitza una mostra dels 2.556 contractes menors” de l’Ajuntament. Així valora la situació la portaveu de la formació, Sílvia Romero.

Esquerra diu que “tots els regidors i regidores del govern signen les factures que es paguen, i per tant haurien de tenir l’obligació de conèixer i fer complir la legislació vigent” i que “tenen, encara que ells no ho vulguin assumir, la darrera responsabilitat i, en conseqüència, no la poden traslladar als tècnics municipals”.

Esquerra afirma que “un bon gruix d’aquestes factures, prop de la meitat, són de representació d’alcaldia, de publicitat o d’esdeveniments perfectament fixats al calendari de la ciutat, entre d’altres”, que no són “per urgències no previstes” i que per això “aquesta mala praxi no queda justificada”.

La formació diu que “tampoc serveix com a justificació que aquests contractes assignats irregularment han estat amb empreses locals”, ja que diuen que “hem comprovat que a prop d’un 50% de les empreses que han facturat d’aquesta manera són foranies”.

El més llegit

I després