I després

Avui comença una nova edició del Cine-Filo amb la projecció de ‘Gladiator’ i un diàleg amb Elm Vila

L’activitat se celebrarà aquest curs a la sala d’actes de l’INS Sant Feliu de 5 de la tarda a 8 del vespre

Compartiu aquesta història

Avui dimarts 1 d’octubre comença una nova edició del Cine-Filo, que aquest any canvia d’emplaçament i se celebrarà a la sala d’actes de l’INS Sant Feliu de 5 de la tarda a 8 del vespre.

Es tracta d’una activitat, oberta a estudiants i ciutadania, que utilitza el cinema com a eina didàctica i com a via d’accés a problemàtiques actuals des d’una perspectiva filosòfica. El professor de filosofia del centre, Joan Ciurana, ens parla del nou emplaçament de la proposta.

La primera sessió consistirà en la projecció de la reconeguda i premiada pel·lícula ‘Gladiator’ a la qual seguirà un diàleg amb Elm Vila, qui presentarà el seu treball de final de grau relacionat amb Marc Aureli.

En aquest curs es tractaran temàtiques diverses com, ara la filosofia com a manera de viure a través de la figura de Marc Aureli i l’estoïcisme; els estats de consciència, les addiccions i el consum de drogues; la filosofia medieval i Guillem d’Occam; el futur, la fe i l’esperança; la societat patriarcal i la violència masclista; el somni americà, el concepte d’èxit, la bellesa i el vitalisme en Nietzsche.

El projecte Cine-Filo va néixer de la col·laboració de l’INS Sant Feliu de Guíxols i la Biblioteca Municipal Octavi Viader i Margarit. En l’actualitat és un cicle que s’inclou dins el programa ‘Educació 360, educació a temps complet’ de l’Àrea d’Educació de l’Ajuntament de la nostra ciutat.

El més llegit

I després