I després

Guíxols des del Carrer afirma que la planta de residus del camí del butà no compleix amb la normativa

Compartiu aquesta història

Guíxols des del CarrerEn Comú Podem afirma que la planta de residus de construcció ubicada al Camí de la riera de Vilartagues, conegut popularment com a camí del butà, no compleix amb la normativa vigent i insta a l’Ajuntament a que “obligui a l’empresa que la gestiona a complir amb els usos que té l’activitat”. El grup municipal també ha informat del cas al Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat.

La formació explica que aquesta instal·lació es troba ubicada a l’espai des de l’any 2013 i que en ella es fa el tractament i transferència de residus procedents d’activitats d’excavacions i materials de la construcció.

Els Comuns diuen que “es troba ubicada en una parcel·la de sòl urbà que té els permisos i usos compatibles amb la gestió d’aquesta activitat” però que “des de fa temps s’observa que els materials es van acumulant i amuntegant sense que hi hagi cap traspàs dels mateixos a abocadors o per a la seva reutilització”.

Guíxols des del Carrer explica que aquest fet fa que es formin grans muntanyes de sorra “que trenquen amb la fisonomia del paisatge i que representen un problema d’aixecament de sorra i pols quan el vent bufa fort”. Jordi Lloveras, portaveu de la formació, valora la situació i afirma que des de l’Ajuntament no s’hi està actuant tot i el que es va afirmar en el Ple Municipal passat.

Els Comuns diuen que l’empresa disposa d’una segona parcel·la que “es troba en sòl no urbanitzable i no té, en l’actualitat, els permisos adients per fer-hi una activitat com la que s’hi fa”.

El més llegit

I després