I després

Guíxols des del Carrer critica l’augment de la taxa d’escombraries i la reducció d’algunes bonificacions

Compartiu aquesta història

Guíxols des del CarrerEn Comú Podem critica “l’augment del 20% en el rebut de les escombraries, que sumat al 25% de la pujada d’aquest any, fa que en total s’hagi encarit el rebut un 45% en dos anys”.

Els Comuns diuen que l’equip de govern “ho atribueix a la transposició de la llei de residus i al tancament de l’abocador de Solius” però que “s’oblida de la seva responsabilitat directa en la mala gestió feta durant els darrers sis anys”. Així ho valora el portaveu de la formació, Jordi Lloveras.

La formació diu que els sistemes de recollida “eficients” com el “porta a porta o la implantació dels contenidors amb identificació, són prioritaris per complir amb els paràmetres, com ho és disposar d’un pla municipal per arribar a una veritable taxa justa”, però que “cap d’aquestes accions s’ha pres els darrers anys.

Els Comuns afirmen que si de cara al 2026 no es vol partir un altra pujada, l’Ajuntament “faria bé en començar a plantejar una adaptació periòdica als canvis per avançar en el pagament per generació”.

Guíxols des del Carrer també diu que “amb una clara voluntat recaptatòria” s’ha aprovat “la reducció d’algunes bonificacions” sense “augmentar el tipus impositiu però reduint l’import de les possibles bonificacions”, fent referència a la reducció en les bonificacions per a vehicles no contaminants “que passa del 50 al 25%” o a la bonificació per obres en rehabilitació o pintura de façanes ”que abans era del 95% i ara serà del 50%”.

El més llegit

I després