El Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols, el Museu de la Pesca i el Museu de la Mediterrània porten fins a Sant Feliu la VII Jornada de Recerca Etnològica de la Costa Brava, una incitativa que s’inclou dins el cicle Cultura Viva i que és gratuïta i oberta a tothom. Tindrà lloc el 9 de novembre a partir de les 10 del matí a la Sala Abat Panyelles del Monestir.
Segons destaca el Museu de la nostra ciutat, els tres centres museístics “com a antenes de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial, tenen com a objectiu comú donar visibilitat i ser espai de debat sobre les recerques recents o en curs relacionades amb l’etnologia, per potenciar el coneixement de la Costa Brava”. La directora del Museu, Sílvia Alemany, ens parla d’aquestes jornades.
Les activitats es dividiran en dues parts. La primera començarà a partir de les 10 del matí amb l’acte de benvinguda. A continuació, es farà la presentació del llibre del Cançoner de l’Alt Empordà recollit el 1927 per Joan Tomàs i Lluís Maria Millet. Anirà a càrrec de Liliana Tomàs, música, mestra i gestora cultural.
Tot seguit serà el torn per parlar del ‘Cançoner de l’Escala. Cançons de tradició oral. Obra del Cançoner Popular de Catalunya 1926-1929’, amb Ramon Manent, músic i especialista en cançó tradicional.
Altres qüestions que es tractaran durant la jornada seran l’Inventari del fons documental del compositor Vicenç Bou, a càrrec de Maika Casalí, musicòloga i graduada en Humanitats i Gerard Cruset, director del Museu de la Mediterrània. Sílvia Alemany proposa als assistents descobrir les dues parts en què s’estructurarà la jornada.
Saida Palou portarà fins el Monestir l’’Excursionisme, paisatge i ús turístic. Reflexions a partir de la Conferència Pro Costa Brava l’agost de 1935′.
La proposta de cloenda d’homenatge a Bartina comptarà amb la participació de Joaquim Serra, president de l’Associació Gironina d’Amics de la Mar. Teniu accés a totes les activitats i els seus horaris a través del lloc web del Museu d’Història de Sant Feliu fent clic aquí.