I després

L’Ajuntament engega el projecte Radars per donar suport a persones grans que pateixen una soledat no volguda

Aquesta iniciativa esta oberta a veïns i comerços que vulguin crear una xarxa amigable de voluntaris per donar suport a les persones grans que passin per aquesta situació no desitjada

Compartiu aquesta història

Les àrees d’Envelliment Actiu i Acció Social de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols han posat en marxa el projecte Radars per detectar a les persones grans de la ciutat que es troben en situació de risc per una soledat no desitjada i que tinguin una xarxa de suport limitada.

Aquest perfil inclou persones de més de 65 anys que viuen soles o acompanyades de persones de més de 65 anys o d’un cuidador o cuidadora que té una autonomia limitada. L’objectiu és prevenir o pal·liar les diferents situacions que puguin estar patint.

Amb el projecte Radars es vol crear una xarxa entre les persones grans, el veïnat, comerços, i serveis professionals, públics i privats, per detectar aquests casos de soledat no volguda i que moltes vegades passen desapercebuts.

També es volen desenvolupar activitats conjuntes entre les persones que viuen soles i els voluntaris del projecte, a més de fer trucades de suport a qui ho pugui necessitar.

La iniciativa proposa que, per exemple, els veïns o comerços, sempre amb una mirada respectuosa, ofereixin suport a qui ho necessiti, a més de comunicar les situacions de risc als serveis professionals.

La intenció és que si algú detecta algun canvi de comportament o aspecte d’una persona gran, o creu que pot estar en situació de soledat no volguda, es posi en contacte amb el programa Radars, que es coordinarà amb l’equip de gent gran de Serveis Socials i el CAP.

Qui estigui interessat en adherir-se al projecte pot fer-ho trucant al 660 18 94 42, enviant un correu electrònic a radars@guixols.cat o dirigint-se als centres cívics de Tueda o Vilartagues.

El consistori afirma que “l’envelliment no és una qüestió només de les persones grans sinó que s’ha de plantejar com un repte del conjunt de la societat” i que a través de la participació activa d’aquests persones en la nostra societat “amb persones de la mateixa edat o d’altres generacions, implica que se sentin connectades amb els altres”.

El més llegit

I després